12. 08. 2022.
Home / Fudbal / DUEL FUDBALSKIH GOLMANA NA STADIONU U KARAĐORĐEVOM PARKU
IMG_20210523_110801

DUEL FUDBALSKIH GOLMANA NA STADIONU U KARAĐORĐEVOM PARKU

Više od stotinu mladih fudbalskih čuvara mreže na Gradskom stadionu u Zrenjaninu, takmičilo se u različitim uzrasnim kategorijama, od 2005. do 2014. godišta u organizaciji Golmanske akademije Delivoja Šarenca, nekadašnjeg golmana kluba koji je decenijama stanovao u Karađorđevom parku.

– Prvi put se golmanski dueli održavaju u Zrenjaninu, igralo se na pet terena i ono što je najvažnije brojne devojčice i dečaci su prezadovoljni, a pobedio je fudbal – kaže Šarenac, uz napomenu da se svaki duel igrao tri minuta, a golmani po pravilima, sa svoje polovine šutirali na gol svog rivala.

U konkurenciji najmlađih, devojčica i dečaka rođenih 2013. godine i mlađih, treće mesto osvojio je Vanja Rođenkov, drugi je bio Marcel Mikloš, a pobedio je Stefan.Đurković,.u generaciji 2012. najbolji je bio Relja Vučković, drugoplasirani Luka Tošić, a trećeplasirani Mihajlo Zečević.

Desetogodišnjaci, rođeni 2011. godine vodili su nemilosrdne golmanske duele, a najbolji je bio Jovan Segeti, drugo mesto osvojio je Pavle Božović, a treće Lazar Trišić, u konkurenciji 2010. pobedila je devojčica Klara Varga, ispred drugoplasiranog Alekse Vukašinovića i Vlade Kirćanskog, dok je u generaciji 2009. apsolutnu dominaciju pokazala Novosađanka Lana Milenić, koja čuva mrežu Vojvodine, a bila je bolja od Zrenjanonaca, Ognjena Bogunovića i Stefana Radovančeva.

IMG_20210523_105911

U generaciji 2008. pobedio je Lazar Lavirac iz Zrenjanina, drugi je bio Jovan Obradović, a treći Ivan Matić, u 2007. godištu prvo mesto osvojio je Luka Srdić, ispred Bogdana Jovanovića i Milovana Simića, dok je u konkurenciji najstarijih, rođenih 2005. i 2006. godine, trijumfovao Aleksa Strajnić, drugo mesto zauzeo je Jan Marku, a treće Milan Glišin.

Pehare, medalje, diplome, golmanske rukavice i čarape, najboljima je dodelio Saša Todić, nekadašnji golman Proletera i Vojvodine, internacionalac u brojnim klubovima i sada trener golmana u Abu Dabiju, uz pomoć organizatora duela, Delivoja Šarenca, a na tribinama je među brojnim gostima, bila i odbojkaška reprezentativka Srbije, Maja Ognjenović.

Na kraju specijalna priznanje za najefektniju odbranu dobio je desetogodišnji Aleksa Pajović, na najlepši postignuti gol devetogodišnji Mark Turi, za fer plej Jovan Barbulov i kao najmlađi i najtalentovaniji učeanik Uroš Perić, rođen 2014.godine.

Prvi golmanski duel, a drugi je već zakazan za maj naredne godine, donatorski su podržale kompanije Gomex, Farkaš travel, Ramada, Bomist, Sportska oprema Bull, golmanske rukavice Sells, restoran Kamel, a zanimljivo da su pet šarmatnih mladih dama, kao arbitri sudile sve duele i apsolutno položile ispit iz odličnog deljenja pravde, tako da su na kraju svi bili zafovoljni i pobednici sa trofejima, ali i ostali sa utiskom da im je bilo zabavno i da će doći i naredne godine…!!!Pročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...