04. 10. 2023.
Home / Fudbal / MILAN ŠAROVIĆ AKTIVAN I U 72-OJ
IMG-20210406-WA0000

MILAN ŠAROVIĆ AKTIVAN I U 72-OJ

Milan Šarović, legendarni fudbalski golman, koji je karijeru počeo u zrenjaninskom Proleteru, a nadogradio je čuvajući mrežu Dinama, Zagreba iz Kranjčevićeve i kao internacionalac u Švajcarskoj, mada je zakoračio u osmu deceniju života, sa 72 godine, aktivan je kao skaut, trener i savetnik mladih golmana u Grashopersu.

– Živim u Cirihu, pratim rad mladih čuvara mreže širom Švajcarske, ali i sva fudbalska zbivanja širom Evrope – kaže Milan, komentarišući da mu je drago za preporod srpskog fudbala, od dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora reprezentacije.

Izgledom kao da je mladić i tek na početku karijere, uspešni skaut i trener talentovanih fudbalskih golmana, svako jutro džogira, radi vežbe i na treninzima demonstrira sve ono što bi mladi fudbalski golmani trebali da usvoje i čuvaju kao zrnce bogate riznice golmanskih tajni Milana Šarovića, koga bije glas da je oduvek bio preteča, avangarda i predvodnik novog, modernog stila na gol crti.

– Prija mi rad sa mladim talentima, ekstra je kreativno upotrebiti sva čula i um i prepoznati talentovanog čuvara mreže i ja u tome uživam – dodaje Šarović, uz najavu novih ekstra talentovanih imena iz njegove fudbalske kuhinje i Grashopersove akademije.

foto: Privatna arhivaPročitajte još

image_6483441

BEČKEREK 023 KUP

Poslednjeg septembarskog i prvog oktobarskog dana, na travnatom terenu Sportskog centra Mala Amerika, popularnom Vojnom, ...