16. 04. 2021.
Home / Fudbal / DEDA KOLE U KOPAČKAMA JURI GINISOV REKORD
41653_kosnic_f

DEDA KOLE U KOPAČKAMA JURI GINISOV REKORD

Dragiša Kosnić Kole, šezdesetsedmogodišnji, još uvek aktivni fudbaler, Prolerera iz rodnog sela Međa, odlučio je da juri i obori Ginisov rekord, koji drži 73-godišnji Egipćanin.

– Javio mi se, bio je veoma ljubazan i čestitao mi na istrajnosti, uz potvrdu svog rekorda koji se zvanično nalazi u Ginisovoj knjizi – kaže popularni Kole, uz napomenu da se fenomenalno oseća i da je doneo odluku da se.upusti u avanturu obaranja rekorda, fudbalskog faraona, koji se oprostio od aktivnog igranja, ali ljubomorno čuva mesto na svetskom tronu.

– Velika želja mi je da na oproštajnoj utakmici, osim mojih unuka, koji su takođe fanovi fudbala, ugostim srpskog reprezentativca i internacionalca u Turskoj, Duška Tošića, koji mi se javio i čestitao, kada je video priču o meni – nastavlja Dragiša, žureći na trening svog tima.

IMG-20210303-WA0000

Kosnić se svojevremeno, kao trener omladinaca zrenjaninskog Proletera, ceneći njegov trud i želju da uspe, odrekao obroka na stadionu u Karađorđevom parku, u korist talentovanog Duška Tošića, koji je vozom iz Orlovata u tri sata noću kretao da ne bi zakasnio na trening i u školu.

– Imam ja do rekorda još puno, ali dobro se osećam i na.utakmici, najveći mi je problem.da nateram.saigrače, znatno mlađe da trče – uz osmeh je dodao Kosnić, napominjući da je u razgovoru sa najstarijim fudbalerom iz Egipta, došao do podatka da za Ginisa nije bitno, da li igrač nastupa na utakmici jedan minut ili igra i po 90 minuta, što je za njega potpuno normalno i uobičajeno, jer je pokretač svih akcija u timu.

DUŠKO OBEĆAO SIGURNO DOLAZI

Internacionalac, koji je osim u Turskoj, nastupao u Francuskoj, Nemačkoj i Kini, a u Srbiji, osim matičnog Proletera, nosio dres OFK Beograda i Crvene zvezde, obećao je da će ispuniti želju Dragiši Kosniću i posetiti ga u Međi, selu u kojem živi.

Screenshot_2021-03-03-15-16-24-106_com.whatsapp

foto: S.RadovanovPročitajte još

djordje_petrovic1

Intervju sa Đorđem Petrovićem, golmanom Čukaričkog

Đorđe Petrović je sačuvao mirnu mrežu u duelu protiv TSC-a, u ne preterano zanimljivoj utakmici ...