12. 04. 2021.
Home / Fudbal / NOVAK SIMOVIĆ U ZRENJANINU, ODRŽAO POKAZNI TRENING
IMG_6171

NOVAK SIMOVIĆ U ZRENJANINU, ODRŽAO POKAZNI TRENING

Drugi situaciono-pokazni trening u okviru projekta “Organizaciono umrežavanje” koji sprovodi Strukovna organizacija sudija FSG Zrenjanin, uz podršku sportske opreme “EFEE” iz Zrenjanina, održan je u Zrenjaninu, uz prisustvo velikog broja mladih fudbalskih sudija.

U završnoj fazi projekta, fokus aktivnosti usmeren je na one na terenu, u cilju da maldim i perspketivnim sudijama, bude omogućeno sticanje značajnog iskustva u tzv.menadžmentu utakmice, kao i na njihovo konkretno postupanje u ključnim momentima utakmice, kao što su kazneni udarci, prekršaji u “zoni šuta”, kao i saradnja sa pomoćnicima u takvim situacijama.

IMG_6175

Trening je obuhvatio demonstraciju finalnog dogovora sudijskog tima, nepsoredno pre izlaska na teren, pre utakmice, radnje koje sudijski tim preduzima pred sam početak utakmice, kao i primenu tzv. “body language” tehnike, kao vida vizuelne i taktičke komunikacije između članova sudijskog tima, igrača, ali i ostalih učesnika utakmice i publike, zarad što jasnijeg prezentovanja prethodno donete odluke.

Novak Simović, FIFA sudija iz Lovćenca, inače fizički najspremniji sudija Evrope, bio je edukator na pokaznom treningu, koji je održan u balonu SC “Bambi” u Zrenjaninu, u uz podršku rukovodstva Fudbalskog kluba Radnički.

IMG_6173

Novak Simović, arbitar sa desetogodišnjim iskustvom na superligaškim terenima, koji je pravdu delio na više večitih derbija, između ostalih i na jubilarnom 200-tom, kao i u finalu Kupa Srbije, a takođe i na utakmicama Lige Šampiona, Lige Evrope i reprezentativnih selekcija, u maniru omiljenog nastavnika, metodično, prilagođeno i krajnje predano kroz praktične demonstarcije na terenu edukvao je mlade zrenjaninske fudbalske sudije.

Aktivnost je bila usmerena na praktičnu edukaciju učesnika treninga , sa ciljem dodatnog usavršavanja za obavljanje dužnosti sudija, a u skaldu sa najnovijim modalitetima rada koji se primenjuju na međunarodnim nivoima.

IMG_6170

Za naredni ponedeljak, 8.marta najavljena je finalna e radionica u okviru projekta, iz oblasti poznavanja pravila fudbalske igre, a specijalni gost je Novosađanin, Nikola Tomičić, nacionalni predavač i nekadašnji internacionalni pomoćni sudija, jedan od rekordera po broju nastupa u večitom derbiju Crvene zvezde i Partizana.

Završetak projekta planiran je 15. mart, pred početak prolećnog dela prvenstva i organizovanja Škole za fudbalske sudije, dok su paralelno sa održavanjem.ovog projekta, sprovedeni i zimski seminari sudija Područne i gradskih fudbalskih liga.

IMG_6172

Autonomni projekat “Organizaciono umrežavanje 2021” nailazi na sve veću podršku prijatelja i sponzora, koji se uključuju i pomažu sprovođenje inovativne ideje Strukovne organizacije sudija FSG Zrenjanin, a do sada projekat su pomogli, Grad Zrenjanin, MUP R Srbije – PPU u Zrenjaninu, JU “Sportski objekti” Zrenjanin, kompanija “Digiwear”, ugostietljski objekti Stara zanatlija, Akvarijus, Roma, Lion Pub, FK Radnički, SC Bambi, Phisio Spa wellnes centar, internet portali Sportinfo i Sportski.rs.Pročitajte još

FB_IMG_1618076461239

DAME PROLETERA STO POSTO

Proleter – Banat Vršac 2 : 0 (2:0 )