03. 07. 2022.
Home / Fudbal / PRVI SITUACIONO-POKAZNI TRENING MLADIH SUDIJA
IMG_6102

PRVI SITUACIONO-POKAZNI TRENING MLADIH SUDIJA

Prvi situaciono-pokazni trening u okviru projekta
“Organizaciono umrežavanje” koji sprovodi Strukovna organizacija sudija FSG Zrenjanin, uz podršku sportske opreme “EFEE” iz Zrenjanina, uspešno je organizovan, za mlade i perspektivne sudije koji se usklađenim ritmom usmeravaju da, nakon terotetskih prirpema i kontinuiranih treninga, preko uzimanja aktivnog učešća u praktičnim radionicma, odnosno treninzima u okviru ovog projekta, usmeravaju da dostignu optimalni nivo praktične spremnosti, koji će im omogućiti da kvalitetnije odgovore izazovima koji su pred njima u prolećnom, po nepisanom pravilu težem, delu prvenstva.

Na terenu SC “Bambi” u Zrenjaninu, a u uz podoršku kadetske selekcije FK “Radnički” Zrenjanin, održan je I situaciono-pokazni trening u okviru ovog projekta, kojim je rukovdio gospodin Svetozar Živin iz Novog Sada, FIFA pomoćni sudija, inače dugogodišnji arbitar na superligaškim terenima, sa isksutvom od pridbližno 100 utakmica u najeletnijem rangu takmičenja.

IMG_6099

Živin je, između ostalog, mlađim kolegama preneo iskustva koja je stekao učestvujući tokom godina na svim nivoima talent-mentorskih programa, počevši od lokalnog pa sve do UEFA CORE programa. Učesnici treninga su iskoristili priliku da prenesena znanja demonstriraju prilikom simulovanih situacija koje su izvođene, po isntrukcijama i pod kontrolom današnjeg uvaženog gosta.

IMG_6101

Tema ovog treninga bilo je pravilno zagrevanje sudija, kao bitan element finalnih pripremnih radnji pred utakmicu, kao i reagovanje,postavljanje i kretanje pomoćnih sudija prilikom situacija kao što su trenutni prelazak lopte preko linija, signaliziranje kaznenih udaraca i naravno simuliranje različitih potencijalnih ofsajd situacija, za šta je velika pomoć pružena od strane igrača kadetske ekipe FK “Radnički Zrenjanin”

Ova aktivnost bila je usmerena na praktičnu edukaciju učesnika treninga , sa ciljem njhovog dodatnog usavršavanja za obavljanje dužnosti pomoćnih sudija, a u skaldu sa najnovijim modalitetiam rada koja se primenjuju na međunarodnim nivoima.

IMG_6103

Zahvalnost za sprovođenje, ovog dela, projekta, ide internacionalcu Svetozaru Živinu koji je pripremio i sproveo ovaj trening, kao i SC “Bambi” na čijem terenu je održana ova praktična nastava, kao i FK “Radnički”, čiji su reprezenti pomogli prilikom sprovođenja simualciaj ofsajd situacija. .

Pored navedenog, od 1. januara sudijama je dostupno učešće na pripremnim treninzima koje vode članovi SOS FSG ZR koji se nalaze na višim listama, a sredinom februara, u skladu sa epidemiološkim i vremenskim uslovima biće organizovani i situaciono-pokazni treninzi.

IMG_6105

Završetak projekta planiran je 1. marta, u susret nastavku takmičenja, a pred početak redovnih aktivnosti Sudijske organizacije koje se odnose na zimske seminare sudija, organizovanje Škole za fudbalske sudije itd…

POVEĆAN SE KRUG PRIJATELJA PROJEKTA

Kao sto je najavljeno, a obzirom na sve veću podršku koju autonomni projekat “Organizaciono umrežavanje 2021” počinje da uživa sve je veći broj prijatelja i sponzora koji su odlučili da pomognu sprovođenje ove inovativne ideje Strukove organizacije sudija FSG Zrenjanin.

Projekat su pomogli: Grad Zrenjanin, MUP R Srbije – PPU u Zrenjaninu, JU “Sportski objekti” Zrenjanin, kompanija “Digiwear”,ugostietljski objekti: “Stara zanatlija”, “Akvarijus”, Roma”, FK “Radnički Zrenjanin”, SC “Bambi”, internet portal “Sportinfo”, internet portal “Sportski.rs”…Pročitajte još

FB_IMG_1656577440325

DANAS KREĆE TURNIR U MALOM FUDBALU

Žreb za grupnu fazu takmičenja Letnjeg turnira u malom fudbalu održan je sinoć u prostorijama ...