07. 03. 2021.
Home / Fudbal / “ORGANIZACIONO UMREŽAVNJE 2021″
IMG_5918

“ORGANIZACIONO UMREŽAVNJE 2021″

Fudbalske sudije Strukovne organizacije FSG Zrenjanin, uz uz podršku prijatelja iz kompanije za proizvodnju sportske opreme “Efee” iz Zrenjanina, održale su drugu po redu e radionicu u okviru projekta “Organizaciono umrežavanje”.

U okviru ove aktivnosti za mlade i perspektivne sudije pripremljen je materijal i prezentacija koja se odnosi na pravilnu ishranu sportista kao veoma važan deo celokupnog pripremnog procesa za izazove koje donosi poziv fudbalskog sudije.

IMG_5919

– Veliku zahvalnost za sprovođenje, ovog dela, projekta dugujemo dr Emiliji Ivančajić i master psihologu Jovani Mitrović iz zdravstvenog centra “La santé” iz Beograda, koje su svojim učešćem, odnosno predavanjem i prezentacijom, sa stručne strane, omogućile niz praktičnih i bazičnih saznanja o elementarnim stvarima vezanim za ishranu sportista na početku karijere – poručuju mlade fudbalske sudije iz Zrenjanina, uz zahvalnost gošćama iz Beograda.

Gost na ovoj radionici bio je gospodin Nikola Radaković, iz Novog Sada, jedan od najmlađih sudija na listi “Ling Log tire Super lige Srbije”, koji je preneo svoja iskustva i preporuke mlađim kolegama, a koje se odnose na proces organizacije sudijskog tima i podelu specifičnih zaduženja, neposredno pred utakmicu, kao završni segment kompletnog prirpremnog procesa.

IMG_5920

– Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Radakoviću, na izdvojenom vremenu pokazanoj želji da svoja iskustva i savete podeli sa mlađim generacijma – kažu fudbalske sudije iz Zrenjanina.

Inače autonomni projekat SOS FSG Zrenjanin, sprovodi se premijerno u zimskoj pauzi sezone 2020/2021. godine, a rezultat je detaljne analize i razmene mišljenja i ideja stručnih ljudi iz branše i srodnih delatnosti iz kojih je proizišao zajednički stav da bi bilo višestruko korisno obezbediti mlađim sudijama mogućnost da se na organizovan način i u kontinuitetu teoretski i praktično edukuju i pripremaju za obaveze koje im predstoje u prolećnom delu sezone.

IMG_5921

Prilika je iskorišćena i za svečani momenat, kada je predsednik SOS FSG Zrenjanin, Saša Bogićević, uručio rešenja o stečenom zvanju fudbalskog sudije II kateogrije braći Nikoli i Milošu Markovu, inače najmlađim predstavncima sudijske organizacije na listi Vojvođanske fudbalske lige grupa “Istok”.

Pomenuti projekat, koji je velika onovacija i osveženje u pripremi mladih arbitara, obuhvata 7 radionica, a svaka od njih je podeljena na tri dela, od kojih je uvodni namenjen temama koje su usko vezene za struku (priprema utakmice npr, taktika itd), drugi deo bavi se obradom tema koje se odnose na proces priprema sudija (ishrana, fitnes, bezbednost…), a treći i završni deo zamišljen je kao selektivno-delimična provera znanja mlađih sudija iz oblasti poznavanja pravila fudbalske igre.

IMG_5922

Pored navedenog, počevši od 1. januara sudijama je dostupno učešće na pripremnim treninzima koje vode članovi SOS FSG Zrenjanina, koji se nalaze na višim listama, a sredinom februara, u skladu sa epidemiološkim i vremenskim uslovima biće organizovani i situaciono-pokazni treninzi.

Završetak projekta planiran je za 1. mart, u susret nastavku takmičenja , a pred početak redovnih aktivnosti Sudijske organizacije koje se odnose na zimske seminare sudija, organizovanje Škole za fudbalske sudije itd…

Projekat su pomogli: Grad Zrenjanin, JU “Sportski objekti” Zrenjanin, kompanija “Digiwear”,ugostietljski objekti: “Stara zanatlija”, “Akvarijus”, Roma”, FK “Radnički Zrenjanin”, internet portal “Sportinfo”… a očekuje se i dalje povećanje kruga prijatelja ovog projekta.Pročitajte još

received_451398539338314

BEGEJ GOLEADOM ZAPOČEO PROLEĆE

Begej – Sutjeska 5 : 0