11. 08. 2022.
Home / Fudbal / Sportska saradnja FK “Lehel” i FK “TSC”: Mužljanci dobili novo igralište za mali fudbal s veštačkom travom
FK Lehel Muzlja_038

Sportska saradnja FK “Lehel” i FK “TSC”: Mužljanci dobili novo igralište za mali fudbal s veštačkom travom

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa predsednikom FK “Lehel” iz Mužlje Vaci Mihaljom i marketing menadžerom FK “TSC” iz Bačke Topole Telđeši Hubom, simboličnim presecanjem vrpce danas su otvorili teren za mali fudbal sa veštačkom travom, na fudbalskom stadionu “Lehel” u Mužlji.

Izgradnja ovog terena rezultat je protokola o sportskoj saradnji između FK “Lehel” iz Mužlje i FK “TSC” iz Bačke Topole, potpisanog u Bačkoj Topoli, 1. oktobra ove godine. Svečanosti su prisustvovali i Janoš Puškaš, direktor Pedagoškog zavoda Vojvodine, Jožef Stojko, član Gradskog veća Grada Zrenjanina i Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Cilj uspostavljene sportske saradnje jeste omasovljenje fudbalskog sporta i stvaranje što boljih uslova za bavljenje fudbalom na teritoriji cele Vojvodine, posebno na mestima na kojima se vidi da ima interesa za međusobnu saradnju i gde se mladi bave fudbalom. Podizanje terena sa najsavremenijom veštačkom podlogom dimenzija 42 x 22 metra finansijski je pomogao FK “TSC” u iznosu od 60.000 EUR, dok su Grad Zrenjanin i Gradska uprava obezbedili logističku pomoć u izdavanju potrebnih dozvola i podršku u toku izgradnje terena.

Ocenjujući ovaj sporazum o sportskoj saradnji kao dobar primer saradnje dva uzorna sportska kolektiva, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podsetio je da su Mužlja i FK “Lehel” sredina u kojoj se mnogo dece bavi sportom, a fudbal je najmasovniji i najpopularniji, ne samo u toj sredini već i na celoj teritoriji grada. U “Lehelu” trenira preko 130 dece uzrasta mlađeg od 18 godina.

“Kao što Grad Zrenjanin ističe odličnu saradnju s nacionalnim sportskim savezima, zahvaljujući kojoj se unapređuju uslovi za bavljenje sportom i fizičkom kulturom u našoj sredini, isto tako nas raduje kada kvalitetnu sportsku saradnju ostvaruju dva kluba. Ovaj teren sa veštačkom travom plod je jedne takve saradnje i zahvaljujući njemu rešava se osnovni problem koji imaju škole fudbala, a to je nedostatak prostora za trening”, istakao je Salapura i dodao da u gradu ima 30 registrovanih fudbalskih kolektiva, koji broje preko 2500 fudbalera.

“U samom gradu imamo šest fudbalskih škola koje se bave decom mlađeg uzrasta, a posebno ističemo činjenicu da imamo preko 40 travnatih fudbalskih terena. To dokazuje da je fudbal najmasovniji i najorganizovaniji sport u našem gradu. Nedostaje mu samo jedan, ali značajan teren, na kom se ispisivala fudbalska istorija u ovom gradu – teren stadiona u Karađorđevom parku. Ove godine, zbog situacije s koronavirusom, nismo uspeli da realizujemo drugu fazu rekonstrukcije našeg Gradskog stadiona, odnosno revitalizaciju fudbalskog terena, ali se nadamo i učinićemo napore da, u narednoj godini, kada postajemo Evropski grad sporta, obnovimo i taj teren”, kazao je gradonačelnik.

Na svečanosti organizovanoj danas na novom terenu u Mužlji prisutnima su se obratili i Stojko Jožef, kao i marketing menadžer FK “TSC Huba Telđeši.

Nakon otvaranja terena, prijateljsku utakmicu odigrali su mališani FK “Lehel” i FK “TSC”, 2012/2013. godište.

Izvor: zrenjanin.rsPročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...