13. 04. 2021.
Home / Ostali sportovi / Veliki uspeh rvača “Proletera” i reprezentacije Srbije na Svetskom kupu, čestitke gradonačelnika
Rvanje svetski kup 2

Veliki uspeh rvača “Proletera” i reprezentacije Srbije na Svetskom kupu, čestitke gradonačelnika

Petorica rvača zrenjaninskog Proletera su nastupila za reprezentaciju Srbije na Svetskom kupu u grčko-rimskom stilu, koji se održava u Beogradu – Sebastijan Kolompar, Kristijan Fris, Viktor Nemeš, Zurabi Datunašvili i Mihail Kadžaja, i za svoju zemlju osvojili tri bronzane medalje – Kristijan Fris, Viktor Nemeš i Zurabi Datunašvili.

Tim povodom čestitke Rvačkom klubu “Proleter” i osvajačima medalja uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, istakavši da najtrofejniji gradski sportski kolektiv nastavlja da reprezentuje svoj grad i našu zemlju na najbolji mogući način.

Rvanje svetski kup 1

– Bogatoj zbirci svetskih trofeja dodali ste još tri vredna odličja i po ko zna koji put dokazali da ste među najboljima u najjačoj konkurenciji. U ime grada Zrenjanina i u svoje lično ime čestitam Frisu, Nemešu i Datunašviliju na osvojenim medaljama, a Rvačkom klubu “Proleter” upućujem čestitke za ostvarene rezultate i kontinuitet u visokostručnom sportskom i trenažnom radu. Vi ste jedan od važnih činilaca zbog kojih je naš grad proglašen “Evropskim gradom sporta 2021. godine” – poručio je zrenjaninskom rvačkom kolektivu gradonačelnik Salapura

Kristijan Fris se nastupom na Svetskom kupu oprostio od dresa reprezentacije, i to na najbolji mogući način – medaljom. Gradonačelnik se zahvalio Frisu na postignutim rezultatima tokom karijere, krunisanim osvajanjem evropskog zlata, bronze i svetske bronze.

Prvog takmičarskog dana Svetskog kupa reprezentaciji Srbije su pripale dve bronzane medalje koje su osvojili Viktor Nemeš (77 kg) i Zurabi Dautašhvili (87 kg), dok je drugog dana Kristijan Fris osvojio treće mesto u kategoriji do 60 kg. Ovo je izuzetan rezultat, budući da na ovom šampionatu učestvuje 51 zemlja sa 505 učesnika sa svih kontinenata i turnir je, praktično, u rangu svetskog šampionata prvobitno planiranog da se održi u Beogradu u ovom terminu.

Rvanje svetski kup 3

Na takmičenju se, plasmanom na 8. mesto, od aktivnog rvanja oprostio i proslavljeni reprezentativac, olimpijski i svetski šampion Davor Štefanek, koji je neke od najznačajnijih uspeha u karijeri postigao upravo kao član “Proletera”.

Fotografije: Rvački savez Srbije, Rvački klub “Proleter”

Izvor: zrenjanin.rsPročitajte još

PSX_20210413_160058

KARATISTI ZADRUGARA OSVOJLI DEVET MEDALJA NA KUPU VOJVODINE

Mladi karatisti Zadrugara iz Lazareva na Kupu Vojvodine za kadete, juniore i seniore, održan u ...