30. 06. 2022.
Home / Tenis / SESTRE KONJIKUŠIĆ, TENISKA BUDUĆNOST SRBIJE
IMG_20201031_122329

SESTRE KONJIKUŠIĆ, TENISKA BUDUĆNOST SRBIJE

Sestre, petnaestogodišnja Elena i dve godine mlađa Petra Konjikušić iz Zrenjanina, bez obzira što je poslednji dan oktobra meseca, vredno i marljivo treniraju pod otvorenim nebom, na šljaci Teniskog kluba Bečkerek u Zrenjaninu, koji brojni teniseri u gradu, nazivaju banatski Rolan Garos.

– Nije hladno i koristimo pogodne vremenske uslove za trening, koji je svakodnevno u opisu radnih obaveza ove dve talentovane devojke – kaže Miloš Stevanović, profesionalni teniski trener, inače Kragujevčanin, koji je svakodnevno uz sestre Konjikušić.

– Navikle smo ovde u Bečkereku, teren nam je druga kuća – ističe Elena, učenica prvog razreda opšteg smera zrenjaninske Gimnazije.
Na pitanje ko pobeđuje u međusobnim duelima, trinaestogodišnja Petra, samo se šeretski nasmešila.

– Zna se…Mada to nije bitno, najvažnije je da mi uživamo dok treniramo – dopunila je svoju stariju sestru, trinaestogodišnja Petra, učenica sedmog razreda osnovne škole Žarko Zrenjanin. Elena i Petra, članice su beogradskog kluba Viner i ćerke Zrenjaninca, Nikole Konjikušića, nekadašnjeg džudo reprezentativca Srbije i ostaknutog člana Proletera, a kako kažu od tate, koji im je najveća podrška i najvatreniji navijač, nasledile su sportski gen.Pročitajte još

FB_IMG_1653163424530

MUŠKA TENISKA LIGA U ŽITIŠTU

Teniski klub Trending iz Žitišta, nakon dva izvanredno organizovana teniska turnira, ove godine započinje realizaciju ...