22. 10. 2020.
Home / Fudbal / OPROŠTAJ ZA KAPITENA ILIJU GRKINIĆA
FB_IMG_1602967289258

OPROŠTAJ ZA KAPITENA ILIJU GRKINIĆA

Mali klub velikog srca, koji je svoju istoriju pisao na travi stadiona koji su u engleskom fazonu, sa drvenom tribinom, gradili železničara, kraj zrenjaninske bolnice, ŽFK Banat Bagljaš, na način kako dolikuje velikanima, oprostio se od svog legendarnog kapitena, Ilije Grkinića.

Ovacije kada je fudbalskom majstoru uručen dres sa brojem 8, vratile su za tren sve godine i utakmice na kojima je ostavljao poslednji atom snage, ali i plenio istrajnošću, umećem i potezima umetnika fudbalske čarolije.

Učestale povrede i izostanci sa treninga i utakmica, samo su ubrzale odluku da je bilo dosta i da je vreme da mlađi nastave tamo gde je kapiten stao…

Nikada mu njegov Banat neće zaboraviti ideju da se posle teške povrede kolena, prošle sezone vrati, i kako se to u fudbalskom žargonu kaže, sa jednom nogom, pomogne voljenom klubu da prebrodi krizu i vrati se u A ligu.

Kapiten Ilija, ili Grk, kako ga zovu, na kraju utakmice sa ekipom Zadrugara iz Lazareva,
uz brojne aplauze, izašao je na travu i od predsednika Banata dobio dres, uz obećanje će kao i do sada, biti najverniji navijač i član kluba u kojem je stasao kao fudbaler i čovek.

Pročitajte još

PSX_20201021_164200

Intervju sa Veljkom Birmančevićem, najava Kup meča protiv Novog Pazara

Čukarički nije imao sreće prilikom žreba za prvo kolo Kupa Srbije, za rivala je dobio ...