29. 11. 2020.
Home / Ostali sportovi / Gradonačelnik razgovarao s čelnicima Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog kluba “Proleter”
Prijem RK Proleter_4

Gradonačelnik razgovarao s čelnicima Rvačkog saveza Srbije i Rvačkog kluba “Proleter”

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem i generalnom sekretarkom Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosavom Đapić Atanacković, primio je danas u svom kabinetu predsednika Rvačkog saveza Srbije Željka Trajkovića i predsednika Rvačkog kluba “Proleter” Zrenjanin Marka Stanojčića.

Teme današnjeg razgovora odnosile su se na strategiju razvoja RK “Proleter” u narednom periodu i na rad kluba u budućnosti, kao i o nastupu članova kluba na predstojećim velikim takmičenjima.

Prijem RK Proleter_1

Predsednik Rvačkog saveza Srbije, naš sugrađanin Željko Trajković, istakao je da okosnicu nacionalnog tima Srbije, polovinu rvača koji nastupaju za reprezentaciju, čine upravo članovi “Proletera” – Kristijan Fris, Mate i Viktor Nemeš, Nikolaj Dobrev i Mihail Kadžaja – te je na sastanku bilo reči o njihovim nastupima na Svetskom prvenstvu u Beogradu, koje bi trebalo da se održi u decembru u Beogradu, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju, naredne godine.

Prijem RK Proleter_3

Rvački klub “Proleter” najtrofejniji je sportski kolektiv u našem gradu, sa osvojenih sedamnaest titula državnog prvaka u ekipnoj konkurenciji i nebrojeno trofeja u pojedinačnoj, a poslednju titulu aktuelni šampioni Srbije osvojili su 2019. godine u godini velikog jubileja – jednog veka rvačkog sporta u Zrenjaninu.

Prvu šampionsku titulu zrenjaninski klub osvojio je još 1952. godine. Legendarni “Proleterov” reprezentativac Branislav Simić osvojio je 1964. godine prvu zlatnu olimpijsku medalju u individualnim sportovima za Jugoslaviju, a potom je usledio čitav niz odličja za zrenjaninske rvače na evropskim i svetskim šampionatima i olimpijskim igrama, uključujući, naravno, i domaće trofeje koje je teško i prebrojati.

Prijem RK Proleter_2

Izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte još

unnamed

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

Ultramaratonsko trčanje, dobrodošli u svet u kom žene prestižu muškarce. Ultratrkačice su brže od ultratrkača ...