31. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / ZAVRŠENA 46.PESNKČKA ŠTAFETA
121025467_2377814302514865_7224088907372462924_o

ZAVRŠENA 46.PESNKČKA ŠTAFETA

Ovogodišnja manifestacija, zbog pandemije, realizovana je od početka nove školske godine, a u dogovoru sa prosvetnim radnicima, Biblioteka u Zrenjaninu i pesnikinja Elizabeta Georgiev pozvali su osnovce da svoje pesme pošalju internetom, a na od prispelih 412 pesama, 88 je ušlo u uži krug takmičenja.

sa susreta

Autori pesama koje su se našle u užem krugu, od 5. do 8. oktobra bili su gosti biblioteke i čitali svoje stihove i družili se, a po tradiciji poslednjeg dana susreta posadili drvo u Aleji pesnika u osnovnoj školi “Servo Mihalj” u Mužlji.

Od 88 pesama, na završnoj svečanosti nagrađeno je 12 učenika, po šest iz nižih i viših razreda osnovnih škola iz Zrenjanina i okoline.

susret u biblioteci

Iz nižih razreda nagrađeni su Isidora Vujinović III, OŠ „Petar Kočić“ Čestereg, za pesmu „Moj tata“, Dimitrije Malešević IV, OŠ „Jovan Dučić“ Klek, za pesmu „Fudbalska pesma“, Elena Šipka IV, OŠ „Ivo Lola Ribar“ Sutjeska, za pesmu „Dečije bubice“, Una Makivić II, OŠ „Dositej Obradović“ Bočar, za pesmu „Podeljena sreća dva puta je veća“, Elena Zec IV, OŠ „Stevan Aleksić“, Jaša Tomić, za pesmu „Grickalice“

Vuk Petrović III6, OŠ „Sonja Marinković“ Zrenjanin, za pesmu „Zdrava hrana“ i kod viših razreda,. Klara Tapai VII1, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, Zrenjanin, za pesmu „Maštalo“, Anastasija Čonka V, OŠ „Vuk Karadžić“ Konak, za pesmu „Pita jedna škola mala“, Nataša Simić VII, OŠ „Uroš Predić“ Orlovat, za pesmu „Poruka za nas“ , Marija Frank VI3, OŠ „Svetozar Miletić“ Lok, za pesmu „Deka pecaroš“, Saša Poliak VII, OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Belo Blato, za pesmu „Kad se moj brat zaljubi“ i Isidora Rodić VI1, OŠ „Petar Petrović Njegoš“, za pesmu „Koje je boje izvor“.

foto: Biblioteka Zrenjanin

Pročitajte još

film Casna sestra fudbalski trener

TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA

Turneja filmskog festivala Slkbodna zona, sedamnaesti put nastavlja se u Kulturnom centru u Zrenjaninu, projekcijama ...