20. 01. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Gradonačelnik na otvaranju drugog LIDL-a u Zrenjaninu: nov uređen prostor na Bagljašu, bolja trgovinska ponuda i još jedan pokazatelj ekonomskih kretanja
Otvaranje_Lidl_2_004

Gradonačelnik na otvaranju drugog LIDL-a u Zrenjaninu: nov uređen prostor na Bagljašu, bolja trgovinska ponuda i još jedan pokazatelj ekonomskih kretanja

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, prisustvovao je danas, u naselju “Bagljaš”, otvaranju drugog maloprodajnog objekta trgovinskog lanca “Lidl” u našem gradu. I ovo otvaranje, kao što je to bio slučaj i pre dve godine, izazvalo je veliko interesovavanje naših sugrađana i pred ulazom je formiran red.

“Lidl” je danas otvorio i prodavnicu u Zaječaru, čime je broj objekata u Srbiji povećan na 43. U našoj zemlji prisutan je od oktobra 2018. godine. Kompanija “Lidl” deo je nemačke “Švarc grupe” (Schwarz Gruppe), jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta i broji više od 287.000 zaposlenih.

Otvaranje_Lidl_2_005

Gradonačelnik Salapura rekao je da je Zrenjanin ušao među pet gradova u Republici Srbiji u kojima ta kompanija ima više od jednog maloprodajnog objekta (Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Zrenjanin) i da je to podatak koji dosta govori.

– Kada takva kompanija proceni da treba da širi mrežu i otvara nove objekte u nekoj sredini, to je signal da je taj grad dobro mesto za investiranje i poslovanje, i da ima razvojnu perspektivu. U poslednjih mesec dana poslovanje u Zrenjaninu proširio je i trgovinski lanac “Univereksport”, a u grad je stigao i novi lanac, “Aman”, što su sve pokazatelji pozitivnih ekonomskih kretanja i povoljne klime za investiranje i širenje poslovnih kapaciteta – istakao je Salapura.

Otvaranje_Lidl_2_010

Osvrnuo se i na lokaciju novog objekta, na Bulevaru Veljka Vlahovića 64.

– Otvaranje “Lidl”-a donosi novi kvalitet života u najvećem zrenjaninskom naselju, nov uređen prostor i moderan trgovinski objekat koji čini jedinstvenu sponu između stambenog i poslovnog dela “Bagljaša”. Ovde je otvoreno i 40 novih radnih mesta za naše sugrađane i meni samo ostaje da “Lidl”-u poželim da i dalje uspešno posluje u Zrenjaninu, doprinosi raznovrsnoj trgovinskoj ponudi i nastavi sa širenjem kapaciteta u ovoj sredini. Grad Zrenjanin i sve gradske službe, kao i do sada, biće na usluzi i ovom i svim drugim investitorima, u svakoj fazi realizacije novih investicija – poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Otvaranje_Lidl_2_018

– Drago nam je što ćemo i potrošačima u ovom delu Zrenjanina, u naselju “Bagljaš”, moći da ponudimo proizvode sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Otvaranjem još jednog diskonta, želimo da se zahvalimo građanima Zrenjanina, što su nam ukazali poverenje i rekli “DA” “Lidlovim” proizvodima u nedavnom nezavisnom istraživanju agencije IPSOS – istakla je Jasmina Šrndić iz korporativnih komunikacija u kompaniji “Lidl Srbija”.

Otvaranje_Lidl_2_028

Iz kompanije je saopšteno da je, povodom otvaranja druge prodavnice u Zrenjaninu, a u znak podrške mamama i bebama, “Lidl Srbija” pripremila posebno iznenađenje za bebe u Zrenjaninu – “Bebinu čarobnu kutiju“. Sve mame iz Zrenjanina, čije se bebe rode nedelju dana od dana otvaranja “Lidla”, od 1. do 7. oktobra, u porodilištu Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ Zrenjanin, dobiće kutiju visokokvalitetnih proizvoda za negu kože “Lidl” brendova “Cien”, “Lupilu” i “Siempre”. “Lidl Srbija” ovu akciju realizuje u saradnji sa kompanijom “Apello”, a u okviru projekta „Taši-taši“.

Radno vreme objekta na Bagljašu biće od 08-22 časa, svakog dana.

Izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte još

PSX_20210119_150948

U Kulturnom centru Zrenjanina otvaranje retrospektivne izložbe Dušana Šešuma

OTVARANJE NOVE POSTAVKE Retrospektivna izložba Dušana Šešuma Od 21. januara do 3. februara