31. 01. 2023.
Home / Fudbal / Intervju sa Dušanom Đorđevićem, šefom stručnog štaba FK Čukarički
dusan_djordjevic1

Intervju sa Dušanom Đorđevićem, šefom stručnog štaba FK Čukarički

Čukarički je ostvario ubedljiv trijumf protiv Mačve (4:0), i bar do okončanja kola i poslednja dva meča Super lige u ponedeljak uveće, biće na trećoj poziciji na tabeli Super lige. Na ovom susretu Dušan Đorđević je debitovao na mestu šefa stručnog štaba, a posle pobede nad Šapčanima istakao je da njegovom timu nije bilo lako kao što to krajnji rezultat pokazuje.

– Ne mislim da smo baš tako lako došli do pobede. Susreli smo se sa organizovanom ekipom, sa kojom smo imali problema do prvog gola, pa čak i posle njega, imali smo ozbiljan pad u igri. U drugom poluvremenu je već naš kvalitet došao do izražaja, na kraju krajeva i veći izbor igrača sa klupe, što je bila naša prednost u ovom meču – kazao je Dušan Đorđević.

Zanimljivo, u protokolu za meč protiv Mačve, na klupi za rezerve bilo je svega sedam od dozvoljenih 12 igrača.

– Plaćamo ceh velikom broju povređenih igrača. Praktično, u Nišu smo imali sedam-osam igrača van stroja, tamo nam se povredio i Eze krajem prvog poluvremena. Još ranije su odsutni bili Šarić, Endijae, Vidosavljević, Kovač, Docić, Stevanović, Puškarić… Takođe, omladinci su na dan našeg meča protiv Mačve imali duel protiv Brodarca, nismo ni njih smeli da previše „isečemo“. Na klupi smo imali samo Lukića i Drezgića, iz tog razloga, kazao je Đorđević, koji je potom bio još konkretniji:

– Puškarić će početi da trenira sa ekipom, vrlo uskoro i Eze, koji je više puta povredio zadnju ložu. Bilo bi možda najbolje da ga pustimo da se potpuno oporavi, ali to je procena ljudi u klubu i medicinskog tima. I Kovač bi trebalo uskoro da radi. Stevanović je dobro, njega ćemo malo sačekati, a Docića nešto duže zbog one horor povrede. Jednostavno, kad je postojala solucija da preuzmem ekipu, nisam mogao da kažem – sačekajte da se ovi igrači oporave. Rekao sam – dajte, sa tim se nosim. Na sreću, igrači se vraćaju, neki drugi pokazuju svoje kvalitete.

Sada već bivši šef struke Aleksandar Veselinović ostavio je dubok trag na Banovom brdu, a nasledio ga je Đorđević, koji mu je sve vreme bio pomoćnik.

– Svi smo negde fudbalski slični, ali i različiti. Tačnije, odnos je različit, tako da moj odnos sa ekipom ne može da bude isti kao nekog drugog trenera. Naravno da je bilo dobrih stvari, ne treba biti mnogo pametan da se to zaključi, ne treba to ni kriti, niti bih mogao da bilo šta drugo kažem. Naravno da ću imati neke svoje stvari, u vidu direktnije igre, zahteva da veći broj igrača bude opasan po gol, da napadaju prostor… Mi smo to i radili, ali kad napadački deo tima ima sve faze igre, kad su igrači kompletni, kad imaju i dribling i asistenciju i gol, moguće je da se napravi i korak više. Ali, podrazumevaju se i njihovi defanzivni zadaci… – otkrio je deo svoje fudbalske filozofije Dušan Đorđević.

Naredni meč, u okviru desetog kola Super lige, Čukarički će odigrati na gostovanju Spartaku u Subotici (subota, 16 časova).

Pročitajte još

Brz i prodoran Branislav Šer iz Titela

FUDBALER SA OSMEHOM

24-šnji Branislav Šer iz Titela na Tisi, uspešno u Bosni gradi sportsku karijeru