09. 06. 2023.
Home / Odbojka / Prijem za Aleksandru Uzelac, srebrnu juniorsku odbojkašicu Srbije
Prijem_Aleksandra Uzelac_4

Prijem za Aleksandru Uzelac, srebrnu juniorsku odbojkašicu Srbije

U zrenjaninskoj Gradskoj kući juče je priređen prijem za Aleksandru Uzelac, članicu odbojkaškog kluba “Bagljaš 023” i juniorske reprezentacije Srbije koja je na upravo završenom Evropskom prvenstvu osvojila drugo mesto. Prijem su priredili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković, koji su čestitali Aleksandri na velikom uspehu i srebrnoj medalji, još jednoj u nizu evropskih, svetskih i olimpijskih odbojkaških medalja koje su, u različitim konkurencijama, do sada stizale u naš grad.

Prijem_Aleksandra Uzelac_3

Aleksandra Uzelac je bila među najboljim igračicama, iako je skoro tri godine mlađa od uzrasta u kom je nastupila. U polufinalnom meču, protiv Francuske, zabeležila je 22 poena i dala nemerljiv doprinos plasmanu naše ekipe u finale. Protiv Turkinja, u borbi za zlato, nakon iscrpljujućih pet setova (2:3) igračice je sustigao umor od prethodnih jakih mečeva i kako kaže Uzelčeva, osvojeno srebro je u ovom trenutku bilo maksimum. Zadovoljna je i plasmanom naše selekcije na svetsko prvenstvo naredne godine.

Prijem_Aleksandra Uzelac_2

U istom danu, Zrenjanin je zabeležio tako dva sportska događaja – ispratio učesnike biciklističke “Trke kroz Srbiju” i odao priznanje talentovanoj mladoj odbojkašici Srbije Aleksandri Uzelac. Kako i dolikuje “Evropskom gradu sporta 2021”, dobrih sportskih vesti iz našeg grada sigurno će u predstojećem periodu biti sve više.

Prijem_Aleksandra Uzelac_1

Izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte još

image_6483441_1

LEPA ZRENJANINKA SARA ŠARMOM I SJAJNOM ODBOJKOM OSVOJILA KAZAHSTAN

Sara Sakradžija, odbojkašica kazahstanskog Altaja i dugogodišnji internacionalac u Francuskoj, Turskoj, Rumuniji, Švajcarskoj, nakon osvojenog ...