04. 03. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / Promotivna aktivnost Grada Zrenjanina i partnera na projektu “Sportisti te zovu, nauči veštinu novu”
Promo aktivnost_Predskolska_3

Promotivna aktivnost Grada Zrenjanina i partnera na projektu “Sportisti te zovu, nauči veštinu novu”

Projekat “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – s’ osmehom u vrtić” je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Realizuje ga Grad Zrenjanin s partnerima, uz podršku Svetske banke. Partneri na projektu su Predškolska ustanova, Centar za socijalni rad, Crveni krst, Dom zdravlja “Dr Boško Vrebalov”, Opšta bolnica “Dr Đorđe Joanović” i Udruženje “Ostanimo budni”. Projekat ima za cilj unapređenje dostupnosti, kvaliteta i jednakosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete od njegovog rođenja do 6,5 godina, a naročito za decu iz osetljivih grupa.

Promo aktivnost_Predskolska_1

U nastojanju da se realizuju ciljevi projekta, Grad Zrenjanin je sa Predškolskom ustanovom, Crvenim krstom, Savezom za školski sport grada Zrenjanina, Javnom ustanovom “Sportski objekti” i Sportskim savezom grada Zrenjanina, realizovao promotivnu aktivnost pod nazivom “Sportisti te zovu, nauči veštinu novu “, na kojoj su roditelji informisani o projektu, kao i o značaju ranog razvoja dece i uključivanja u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Promotivna aktivnost je realizovana juče, na otvorenim sportskim terenima Doma borilačkih sportova “Partizan”. Sportski centar raspolaže velikim i funkcionalnim dvorištem koje je bilo bezbedno za decu. Na aktivnosti je bilo prisutno 17 dece u pratnji roditelja. Osmišljeni poligoni spretnosti bili su prilagođeni deci. Likovni centar bio je opremljen temperama, te su deca, u saradnji sa vaspitačima, mogla da eksperimentišu i mešaju boje i da ostave otiske svojih šaka i stopala na hamer papiru.

Promo aktivnost_Predskolska_2

Didaktičko sredstvo „Vežbalica“ omogućilo je deci da kroz igru osete različite materijale i zadovolje osnovnu intelektualnu i motornu radoznalost. Deca su bila motivisana, vesela i zainteresovana za aktivnosti, a roditelji su imali mogućnost da aktivno učestvuju sa njima, ali i da se informišu o različitim kvalitetnim programima koji se razlikuju po obliku, trajanju i programskom opredeljenju, a koje je razvila Predškolska ustanova Zrenjanin.

Izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte još

PSX_20210304_132423

Onlajn radionica “U srcu grada” – 6. 3. 2021.

Onlajn radionica – „ U srcu grada“ – Dečji program Kulturnog centra