13. 04. 2021.
Home / Tenis / NIKOLA RADIŠIĆ REKETOM KRČI PUT BUDUĆE TENISKE ZVEZDE
IMG-ea73d7bc71b6f91341e9d00e32b022c2-V

NIKOLA RADIŠIĆ REKETOM KRČI PUT BUDUĆE TENISKE ZVEZDE

Zrenjaninac, na privremenom radu u kikindskom teniskom klubu, četrnaestogodišnji Nikola Radišić, svojim sjajnim nastupima, osvojenim turnirima, ali i voljom i radom, nagoveštava sjajnu budućnost belog sporta u Srbiji.

Stopama svog idola, veličanstvenog kralja Novaka, Nikola iz turnira u turnir, sazreva, igra sve bolje i peharima i medaljama daruje one koji ga najviše hrabre i bodre, mamu, tatu, brata, dedu i strica, kao i trenera Boška Vrebalova, koji za njega ima samo reči hvale.

– Sjajan je sa servisom, ostale detalje igre na treninzima nadograđujemo i doteruje i ide sve po planu – oduševljen je trener Vrebalov, koji svakodnevno u Zrenjaninu, na terenima na Motelu Šumice, radi sa Nikolom.

IMG-209771bec952af13f60e0d836e182221-V

Zanimljivo da je mladi Zrenjaninac, još 2010.godine, kada je imao samo četiri godine, prvi put uzeo teniski reket i od tada je on njegova svakodnevna relikvija, sa njim spava i budi se našpanovan i oran za nove izazove.

Moć na teniskim terenima Vojvodine, Nikola je potvrdio nedavno na Paliću, osvajajući tron u konkurenciji pionira do 14 godina, u okviru zvaničnog Prvenstva Vojvodine, a početkom marta ove godine, na Kupu Srbije u Nišu, osvojio je drugo mesto i potvrdio primat elitnog mladog tenisera Srbije

– Obožavam tenis i nije mi teško da svakodnevno više sati provedem na šljaci, putujem u Kikindi, sticajem okolnosti nastupam za klub iz ove severnobanatske varoši, verujem svom treneru i imam viziju da nastavim proboj na teniskoj svžceni, koja je prebogata sjajnim mladim igračima – kaže za Sportinfo Nikola Radišić, odličan učenik u školi, koji kada nije na treningu, obožava da čita omiljeno štivo “Dnevnik šonjavka” Džefa Kinia.

IMG-67ca71833f31d604e63997315abeaf20-V

Usled trenutne, pogoršane situacije sa virusom korona, svi planirani turniri su do daljeg odloženi, ali Nikolu to ne sprečava da svakodnevno trenira i strpljivo se priprema u iščekivanju novih izazova…

fotografije: maliigraci.rs i Privatna arhiva

Pročitajte još

IMG-20210411-WA0005

DUBL BOMBONA TENISKOG ŠAMPIONA VOJVODINE

Miodrag Tatić Tale, višestruki šampion Vojvodine, u konkurenciji veterana, nastavio je u istom ritmu i ...