27. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / U izradi projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju dvorišta OŠ “2. oktobar”, u planu i atraktivno šetalište između mostova
Animacija OS 2 oktobar (13)

U izradi projektno-tehnička dokumentacija za rekonstrukciju dvorišta OŠ “2. oktobar”, u planu i atraktivno šetalište između mostova

Dvorište osnovne škole “2. oktobar” trebalo bi da dobije izgled i sadržaje kakve sada nema ni jedna škola u gradu, a uređenje okoline škole imaće i širi značaj, jer se planira i gradnja šetališta uz Begej, između pešačkog mosta na Berberskom i železničkog mosta, dužine skoro jedan kilometar. Urađena je i zanimljiva animacija iz koje se može detaljno sagledati kako su autori osmislili budući izgled dvorišta škole.

Animacija OS 2 oktobar (2)

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić rekao je da je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju dvorišta te škole, na osnovu koje će se odrediti obim finansijskih sredstava potreban za ovu investiciju.

Animacija OS 2 oktobar (3)

– Planira se uređenje celokupnog platoa školskog dvorišta, postavljanje pločnika, mobilijara, led rasvete, zelenih površina i rekonstrukcija otvorenog terena za male sportove. Ograda prema Begeju će biti povučena prema unutrašnjosti dvorišta, kako bi se oslobodio prostor za buduće šetalište, ne samo na potezu škole, već između dva mosta – lučnog pešačkog i železničkog, odnosno od novog pristana do tzv. “malih ulica”. Time bi se taj deo grada u potpunosti “otvorio” ka reci i Zrenjanin bi dobio atraktivno šetalište uz Begej, praktično od centra grada, sve do novog železničkog mosta, koji će uskoro zameniti postojeći – navodi Radišić.

Animacija OS 2 oktobar (5)

Još je dodao da će taj deo obale biti u potpunosti očišćen, i da Grad želi da nastavi s uređenjem priobalja i čišćenjem Begeja na način na koji je to realizovano u zoni novog pristana, koja sada pruža sasvim drugačiju sliku u odnosu na raniji period.

Animacija OS 2 oktobar (6) Animacija OS 2 oktobar (7)

Pogledajte animaciju budućeg izgleda dvorišta OŠ “2. oktobar”

Izvor: zrenjanin.rs

Pročitajte još

336316536_1221042071934237_1716241811766722717_n

Belvedere 023 – Najukusnije pice u Žitištu

Picerija Belvedere 023 odavno je poznata po svojim sočnim i neodoljivim picama. Ono što ih ...