28. 10. 2020.
Home / Košarka / SVETI ĐORĐE NA KOLOSEKU PRAVIH VREDNOSTI….
101947598_2699801256917970_1969732861632184320_n

SVETI ĐORĐE NA KOLOSEKU PRAVIH VREDNOSTI….

Da kup impresija i boravak među osam veličanstvenih pre samo godinu i kusur dana u Nišu, nije prolazna euforija, na najlepši način potvrdili su košarkaši Svetog Đorđa iz Žitišta, ostankom u drugoligaškom društvu.

– Konstantno se, uz skraćen igrački fond i povrede, hrvati sa senkom da ste mali klub iz “tamo nekog” Žitišta, koji svoje utakmice igra u “tamo nekoj” dvorani u “tamo nekom” Banatskom Karađorđevu, za koje mnogi nikad čuli nisu, nije baš prijatna i lako savladiva stvar, ali voljom i željom, istrajali smo – uglas poručuju košarkaši Svetog Đorđa.

Korona pandemija prstom sudbine prekinula je grčevitu borbu za opstanak i naredne sezone bacila rukavicu svima kojima je poštena borba uvek imperativ.

Uz kapa do poda majstore, klub iz Žitišta oprostio se od košarkaškog šmrkera Marka Vulina, svako poštovanje za sve što je klubu dao zaslužio je i Marko Ugrčić, a otkrovenje prošlogodišnje sezone Luka Nedeljkov, prešao je u novosadsku Vojvodinu, dok su talentovani u naletu Vladimir Gombar i Nikola Đokić, pojačali zrenjaninski Proleter.

IMG_20200314_165820

– Tako stvari trenutno stoje, što se igračkog kadra tiče, ali ne sedimo skrštenih ruku.Čekali smo da vest o konačnoj formi takmičenja u narednoj sezoni postane zvanična, bilo je puno nagađanja i pretpostavki.Sada sledi akcija, imamo ideje – ekskluzivno za portal Sportinfo kaže trener Marko Boljac, uz napomenu da je osvežavanje igračkog kadra u toku.

– Ko je na početku našeg drugoligaškog debija znao za Nedeljkova, Gombara, Škripca, Đokića…Dobili su priliku i iskoristili je…
Mi ostajemo čvrsto zakucani strategijom lansiranja mladih i neafirmisanih igrača, pa možda se nekima od njih, koji će svakako dobiti šansu, opet posreći – dodaje Boljac, ističući da je njegova trenerska beležnica prepuna takvih imena.

Na kraju, valja istaći impresiju da je Sveti Đorđe sazreo kao klub koji ima viziju i svoje mesto u košarkaškoj eliti Srbije i da u narednim godinama neće biti zalutali “slepi putnik”.

– Dokazali smo da umemo da igramo košarku i dostojno se nosimo sa mnogo jačim i igrački kvalitetnijim rivalima.Niko nas u sezoni koja ostaje iza, nije nadigrao i to je taj fini osećaj za koji ćemo izgarati i u sezoni za koju ćemo uskoro početi da se pripremamo – dodao je Marko Boljac.Pročitajte još

FB_IMG_1603736185514

DABL – DABL MEN…

Nino Čelebić, košarkaš Borca iz Zemuna iz kola u kolo drugoligaškog karavana na Severu, potvrđuje ...