15. 07. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / BANJA RUSANDA MEKA HEDONIZMA I ZDRAVLJA, SA JEDINSTVENIM SLANIM JEZEROM
veliki baner a

BANJA RUSANDA MEKA HEDONIZMA I ZDRAVLJA, SA JEDINSTVENIM SLANIM JEZEROM

“Specijalna bolnica za rehabilitaciju Rusanda” iz Melenaca je ustanova koja je posvećena očuvanju zdravlja građana više od 150 godina. Ono što “Rusandu” čini posebnom je jedinstveni Park prirode koji se nalazi na obali slanog jezera Rusanda čije je dno prekriveno lekovitim blatom koje se koristi u rehabilitaciji.

mali baner a

– Pored rehabilitacije stacionarnih pacijenata koji borave u banji, svakodnevno pomažemo velikom broju ambulantnih pacijenata koji dolaze na svoje terapije – poručuju iz Banje Rusanda, koja je posvećena turizmu, pa gosti osim ogromne doze hedonizma, mogu doći na relaksaciju i rekreaciju u našu ustanovu. Sve je u službi profesinalnog lečenja, opuštanja, povratka svežine, lepote i osmeha. Za to postoji kvalitetan radni kadar, kao i prostorni i smeštajni kapacijeti i sve se svakodnevno usavršava i podiže svoje usluge na viši nivo.

Mnogi projekti u cilju unapređivanja infrastrukture i uslova rada u našoj banji su već pokrenuti, a mnogi su planirani za budući period. U toku prethodne godine u potpunosti je renoviran bazen, kao i hidro blok, dok je ove velika pažnja posvećena renoviranju wellness centra, tako da je sada stvorena potpuno jedna nova dimenzija kad je pitanju kvalitet usluga spa centra.

veliki baner a

– Shodno tome, svi naši gosti moći će da uživaju u novom spa centru, uz prelepu saunu, kvalitetne i raznovrsne masaže, bazen, đakuzi, tepidarijum i druge usluge. Renovirana je terasa ispred restorana, pa je postojeća podloga zamenjena novim behatonom, a biće renovirane i tende na teresi. Najveći adut Banje i u ovoj sezoni je blato-peliod, koje je jedinstveno u Evropi, sa renoviranim peloidnim blokom. Kupljena su tri nova aparata za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koji su po svetskim standardima, dok će se postojeća medicinska oprema i dalje obnavljati – poruka je za dve zainteresovane turiste, sportske ekipe.
Obogaćen književni fond u biblioteci za oko 500 knjiga, pruža dodatnu pogodnost, baš kao što je u planu i izvođenje jednodnevnih turističkih ekskurzija za goste, koji bi obilazili zanimljive lokacije u Banatu, uz turističkog vodiča i na taj način bili u prilici da upoznaju lepotu ravnice.

Za blisku budućnost, planira se izgradnja inhalacionog parka na samoj obali jezera i geronto-bloka, kao i obnova stare zgrade zdravstva, četvrtog paviljona,vila, koji mora da bude autentičan. Takođe je predviđena i gradnja sportske hale, nekoliko hotela i drugih pratećih turističkih sadržaja. Na mestu današnjeg parkinga planiran je banjski trg i planirani su novi prilazi kompleksu.

veliki baner b

I ove godine građani mogu da koriste vaučere za odmor u “Banji Rusanda”, koje poklanja Republika Srbija. Gosti koji planiraju dolazak u “Banju Rusandu” mogu pozvati telefonom brojeve 023/315-04-04 i 023/315-04-14 i informisati se o mogućnosti dolaska kod nas.

Želimo Vam dobro zdravlje. Dođite i posetite nas!Pročitajte još

Marko Vuksa 1

NAJAVA – IZLOŽBA MARKA VUKŠE POBEDNIKA KONKURSA “30X30″, 20. 7. 2020 – 12. 8. 2020. g, Mali salon NMZ

  NAJAVA – IZLOŽBA MARKA VUKŠE POBEDNIKA KONKURSA “30X30″, 20. 7. 2020 – 12. 8. ...