27. 06. 2022.
Home / Fudbal / Potpis novog ugovora sa Markom Rakonjcem i izjava Nenada Mirosavljevića o bonus igračima
marko_rakonjac1

Potpis novog ugovora sa Markom Rakonjcem i izjava Nenada Mirosavljevića o bonus igračima

Marko Rakonjac je potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Čukaričkim. Crnogorski napadač je sjajnim partijama na pozajmici u IMT-u još jednom skrenuo pažnju fudbalske javnosti, a na Banovom brdu su mu ponudili novi ugovor, koji je potpisan na obostrano zadovoljstvo.

– San mi je bio da potpišem novi ugovor sa Čukaričkim, da budem uz prvi tim. Na Banovom brdu sam već tri i po godine, sada sam produžio saradnju na još četiri. Prezadovoljan sam, na meni je da sada još bolje radim i da u narednoj sezoni izborim mesto u startnoj postavi – kazao je Marko Rakonjac, mladi reprezentativac Crne Gore.

Pred početak tekuće sezone, Rakonjac je imao težak izbor, da ostane pri prvom timu Čukaričkog i da vreba šansu sa klupe, s obzirom da je slobodan Tedić bio prvi špic, ili da ode na pozajmicu. Poslušao je momak rođen 25. aprila 2000. godine u Bijelom Polju savete ljudi iz Čukaričkog, odigrao je godinu dana u IMT-u, sa kojim je izborio plasman u Prvu ligu Srbije.

– Iskreno, na početku nisam bio za opciju da idem na pozajmicu. Trebalo mi je malo vremena da „namestim glavu“, a potom sam počeo sa odličnim igrama i golovima. Vrlo brzo je sve došlo na svoje mesto, a imao sam ogromnu podršku svih iz Čukaričkog. Posebno trenera Velje Kaplanovića, sa kojim sam bio u stalnom kontaktu, on me je najviše bodrio i ohrabrivao. Naravno, veliku zahvalnost dugujem i IMT-u, kojem želim sve najbolje u višem rangu – kazao je Rakonjac.

15898892194marko_rakonjac4

Sportski direktor Čukaričkog Nenad Mirosavljević izrazio je zadovoljstvo posle potpisivanja novog ugovora sa Markom Rakonjcem. Crnogorski napadač produžio je saradnju sa belo-crnima na još četiri godine, a na taj način klub je pokazao da na njega najozbiljnije računa u narednom periodu.

– Nastavili smo našu praksu da sa igračima iz omladinske potpisujemo ugorove, na njih najozibljnije računamo. Rakonjac je jedan u nizu takvih igrača, a za njega smatramo da će u budućnosti biti jedan od oslonaca ekipe, možda i startni špic u narednoj sezoni – istakao je Mirosavljević.

Rakonjac je sezonu proveo na pozajmici u članu Srpske lige grupa „Beograd“, IMT-u, gde je bio najbolji strelac tima koji je suvereno izborio plasman u Prvu ligu Srbije.

– Posle omladinskog staža poslali smo Rakonjca na pozajmicu u IMT, sa kojim imamo odličnu saradnju. Želja nam je bila daigra seniorski fudbal, a on je to na najbolji mogući način iskoristio i svojim igrama se preporučio, na njega najozbiljnije računamo.

Prema ranijim najavama, u narednoj sezoni će klubovi u Super ligi Srbije morati da imaju u startnoj postavi najmanje dva igrača do 21 godine starosti, rođenih posle 1. januara 1999. godine. U toj konkurenciji biće i Marko Rakonjac.

– Nas to ne dodiruje, naprotiv. Mi već sad imamo četiri-pet igrača do 21 godine. Pozdravljamo takvu odluku Fudbalskog saveza Srbije, taj potez se u nekim drugim ligama ispostavio kao vrlo dobar. Rumuni su prvi uveli takvo pravilo, a u međuvremenu je njihova reprezentacija u tom uzrastu postala vicešampion Evrope. Dobro je za naš fudbal i mlade igrače da bar dvojica igrača do 21 godine počnu svaki meč, biće to na korist svih – istakao je Mirosavljević.Pročitajte još

fk_radnicki_1911_proslava_13-1024x683

FK “Radnički 1911” proslavio ulazak u viši rang takmičenja

Plasmanom u viši rang takmičenja (PFL Zrenjanin) FK “Radnički 1911” je organizovao večeru za donatore ...