25. 06. 2022.
Home / Fudbal / U ČIKAGU ŽELJNO OČEKUJEM POBEDU NAD VIRUSOM I POVRATAK FUDBALU…
Ispred kuce

U ČIKAGU ŽELJNO OČEKUJEM POBEDU NAD VIRUSOM I POVRATAK FUDBALU…

Marko Mitrović, fudbalski trener i član stručnog štaba mlade selekcije Srbije koja je bila prvak sveta 2015.godine na Novom Zelandu

Nekadašnji omladinac Crvene zvezde i fudbaler Banata iz Zrenjanina, kasnije internacionalac, Marko Mitrović, pažnju svetske fudbalske javnosti privukao je kao prvi asistent selektoru, kumu i prijatelju od detinjstva, Veljku Paunoviću, kada su sjajnim vođenjem mlade nacionalne selekcije Srbije osvojili lovor šampiona sveta, na Novom Zelandu, 2015. godine.

Trening

Nakon sjajnog uspeha, u tandemu su napustili reprezentaciju i kao šef i njegov asistent preuzeli Čikago Fair, koji su uspešno vodili naredne četiri godine.

Trenutno, Marko Mitrović, sa porodicom u Čikagu, nestrpljivo čeka pozitivan rasplet sa problemima svetske pandemije korona virusa i nastavak uspešne trenerske karijere.

 

– Kao i svuda u svetu, u Čikagu postoje restriktivne mere, mada je dozvoljeno kretanje, ali su sva šetalista, igrališta, parkovi zatvoreni. Funkcionišu samo prodavnice osnovnih namirnica, deca nastavu pohađaju onlajn, a svi sportski događaji su otkazani. U Čikago tek sad stiže lepše vreme pa će verovatno sunce mamiti ljude da izlaze iz svojih kuća i moraćemo svi da budemo jako disciplinovani i da pratimo uputstva nadležnih. Generalno, situacija je vanredna i navijamo svi da se život što pre vrati u normalu i da posledice budu što bezbolnije za celu planetu i sav ljudski rod.

With Veljko Paunovic - Head Coach of Chicago Fire

Porodica je dobro?

– Hvala Bogu, za sada je sve ok, pokušavamo da budemo pozitivni i disciplinovani i pre svega kreativni, naročito u komunikaciji sa decom koja imaju obaveze u školi. Kroz tu specifičnu komunikaciju, supruga i ja usavršavamo i sebe, razgovaramo na različite teme, trudimo se da ispunimo vreme na najkvalitetniji način, kad je moguće van kuće smo, vozimo bicikle, džogiramo, igramo fudbal zajedno…Nemamo fizički kontakt sa prijateljima ovde, ali smo u kontaktu, baš kao i sa rodbinom i prijateljima u Srbiji.

Izdržavaš bez fudbala?

– Ja bez fudbala ne mogu, on je moja svakodnevnica, pa tako i sada gledam treninge, utakmice ekipa u kojima sam radio, kao i utakmice ekipa koje volim da gledam. Fizički sam aktivan i igram skoro svaki dan fudbal sa mojom decom, on je nešto oko čega se vrti život moje porodice, pa i kada ne radim fudbal je uvek tu, uz sve nas.

Sa strucnim stabom posle osvajanja Svetskoga prvenstva

Spadaš u red stručnjaka koji vole edukaciju i inovacije u igri, treninzima…

– Skoro svaki dan razgovaram sa kolegama i pokušavam da što spremniji dočekam novi posao, obzirom da sam trenutno bez angažmana. Naučio sam u životu da za priliku koja se iznenada ukaže, moraš biti spreman i zbog toga se trudim da me ništa ne iznenadi na budućem izazovu.

Četiri godine u Čikago Fajersima?

– Krajem 2019 godine, završio se taj lepi san na javi, kompletan stručni štab, na čelu sa Veljkom Paunovićem, napustio je Chicago Fire.Trenutno smo bez angažmana, ali se nadam da će lige širom sveta uskoro početi da se igraju i da ćemo se svi vratiti svojim poslovima, pa tako i ja mom, koji me izuzetno ispunjava i koji beskrajno volim.

Na pripremama u Madridu

Poruka za prijatelje u Srbiji?

– Pre svega želim svim ljudima u Srbiji da ostanu zdravi, kako fizički, tako i mentalno, obzirom na sve nevolje i nadam se i verujem da će ova situacija sa virusom sto pre proći i da ćemo se vratiti starim rutinama, ali isto tako bih voleo da nas ova situacija nauči da prepoznajemo i cenim prave vrednosti i da lakše prebrodimo nove izazove i poteškoće sa kojima ćemo se sigurno susretati,.jer to je uvek sastavni deo života svih nas!!!

foto: Privatna arhiva



Pročitajte još

x289504370_552093959863646_4800596538899691740_n.jpg.pagespeed.ic.ATKjJW9F6e

PEHAR U BANATSKOJ ULICI U ŽITIŠTU

Stanovnici Banatske ulice iz Žitišta, trijumfovali su na Turniru ulica u malom fudbalu u Žitištu, ...