20. 01. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / “I TATA JE VAŽAN”…
Prilikasvakodete6

“I TATA JE VAŽAN”…

Predškolska ustanova u Zrenjaninu prijavila je, sredinom marta, Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja stručni skup – tribinu pod nazivom “I tata je važan“, čiji su autori psiholozi predškolske ustanove Olgica Babić -Bjelić i Natalia Luiza Markov.

Obzirom na uvođenje vanrednog stanja, neočekivano brzo doneta je odluka kojom se ova tribina priznaje kao oblik stalnog stručnog usavršavanja, uz napomenu da će njena realizacija biti moguća tek nakon ukidanja vanredne situacije u Srbiji i gradu Zrenjaninu, pa će tribina planirana za sredinu maja meseca, u Predškolskoj ustanovi Zrenjanin biti odložena.

Prilikasvakodete2

Inače, ova tribina je prvi put održana u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Sa osmehom u vrtić“ 30.oktobra prošle godine, na kojoj su učestvovali roditelji dece koja do tada nisu pohađala programe Predškolske ustanove, kao i roditelji dece koja su upisana u Predškolsku ustanovu.Cilj tribine je bio podizanje svesti o značaju uloge oca i usklađivanja uloge majke i oca u kvalitetnom roditeljstvu.

Zanimljivo je napomenuti da se među profesionalnim referencama u vezi sa temom skupa koje daje Olgica Babić – Bjelić, pored radova objavljenih u zbornicima stručnih skupova, našla i pesma „Utakmica“, koja je nastala kao pesnička podrška istoimenoj kampanji „Tatu ili mamu za ruku, pa na tribine, važna je utakmica“, koja je 2017.g. promovisana u vrtiću „Sunčica“ a objavljena je na sajtu https://www.sportinfo.rs>košaka.Pročitajte još

PSX_20210119_150948

U Kulturnom centru Zrenjanina otvaranje retrospektivne izložbe Dušana Šešuma

OTVARANJE NOVE POSTAVKE Retrospektivna izložba Dušana Šešuma Od 21. januara do 3. februara