27. 06. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / VIŠE OD 700 VOLONTERA SVAKODNEVNO NA TERENU
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VIŠE OD 700 VOLONTERA SVAKODNEVNO NA TERENU

Više od 700 volontera ju Zrenjaninu angažovano je na terenu, na teritoriji svih mesnih zajednica, koji neposredno rešavaju probleme starijih sugrađana.

Jedna od koordinatorki kol-centra Grada Zrenjanina Marijana Vidić, ističe da svi volonteri na terenu nose uniforme, imaju identifikacione kartice, kačkete i rančeve sa natpisom “Volonteri Grada Zrenjanina”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Njihovo angažovanje počinje u 8 časova ujutro i traje do 16 časova, a do njihove pomoći dolazi se pozivom na kol-centar i davanjem podataka o licima kojima je potrebna pomoć. Podaci i zahtevi se prosleđuju mesnim zajednicama, koje potom angažuju volontere na svojoj teritoriji. Realan dolazak volontera na datu adresu je nakon dva sata od prijema poziva – kaže za “Novosti” Marijana Vidić, uz napomenu da do sada nije bilo nikakvih zloupotreba na terenu od strane volontera Grada Zrenjanina.

– Moguće je da se na terenu pojavljuju neki drugi pojedinci koji žele da zloupotrebe ovu situaciju, ali to do sada efikasno rešava policija – dodala je Marijana Vidić.

foto: grad Zrenjanin
Na fotografiji Marijana Vidić i volonteri i ZrenjaninuPročitajte još

tribina 27. 6. 2022.

Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 7. jula

Najava programa Kulturnog centra Zrenjanina do 7. jula