09. 08. 2022.
Home / Fudbal / Intervju sa Markom Docićem, kapitenom Čukaričkog
marko_docic

Intervju sa Markom Docićem, kapitenom Čukaričkog

Uvođenje vanrednog stanja u Republici Srbiji odložilo je i sve sportske događaje, pa i same treninge. Fudbaleri Čukaričkog dobili su program rada od kuće, posle slobodnih ponedeljka i utorka danas su krenuli da rade po specifičnom režimu.

– Dobili smo program rada od kondicionog trenera, u kontaktu smo sa svim ljudima iz stručnog štaba, na nama je da održavamo formu i treniramo od kuće, koliko nam to uslovi dozvoljavaju. Takođe, trčim u obližnjoj šumi, za sada se prilagođavamo novonastaloj situaciji. Naravno, nema dolaska u klub, stanje je zaista ozbiljno, odgovorni smo, tako smo i prihvatili sve što se dešava – kazao je Marko Docić.

S obzirom da su Brđani najmlađa ekipa u eliti, mnogi igrači se ne sećaju situacije i 1999. godine, neki čak nisu bili ni rođeni u godini NATO bombardovanja.

– Iskreno, malo toga se sećam iz te godine. Ali, svakako je sada drugačije, teško je porediti tu godinu i ovo što se sada dešava. Ostaje nam da vidimo kako će se sve odvijati, iskreno se nadam da ovo neće dugo trajati. Doduše, kad smo igrali poslednji meč u Ivanjici, imali smo utisak da će šampionat biti prekinut, ali je izgledalo da će se to dogoditi na nedelju-dve. Očigledno da će sada trajati duže, ali se nadam da neće biti drastično – svestan je situacije Docić, koji napominje da je u telefonskom kontaktu sa svim saigračima, te da su svi dobro.

Osvrnuo se potom kapiten i na meč u Ivanjici protiv Javora, gde je Čukarički remizirao protiv borbenog rivala (2:2).

– Bila je to dinamična utakmica, sa dosta duela, trke. Uostalom, sva četiri gola pala su posle prekida, to najbolje govori o tome kakav je bio meč. Krivo mi je što nismo pobedili, mislim da smo bili bolji, ali smo napravili i dve greške, koje je Javor znao da kazni. Na kraju, došli smo do boda u 88. minutu, i to je bolje nego da smo izgubili.

Verujete li da će takmičenje u Super ligi i Kupu Srbije biti nastavljeno?

– Iskreno se nadam da će biti tako. Svi čekamo i šta će UEFA odlučiti, evo, Evropsko prvenstvo je već odloženo za narednu godinu. Nadam se da će se i naše prvenstvo odigrati, da se na terenu vidi ko je bolji. Mi se svakako spremamo za nastavak prvenstva, u ovim specifičnim uslovima. Naravno, najbitnije je zdravlje svih, ali imamo pravo da se nadamo da ćemo se uskoro vratiti normalnim tokovima života i da ćemo ponovo igrati fudbal. Do tada, poštujemo sve propise. Možda i nismo navikli da provodimo toliko vremena kod kuće, što se mene tiče, sreća pa imam malo dete, igramo po ceo dan – sa osmehom je završio kapiten Čukaričkog Marko Docić.

Pročitajte još

298331795_2373499782842669_2860628042929451639_n-2

U ČAST LEGENDARNOG MIRKA VUČUREVIĆA

Tvorac fudbalskog čuda iz Banatskog Dvora, sa početka ovog veka, legendarni predsednik Mirko Vučurević, sa ...