04. 08. 2020.
Home / Ostali sportovi / Istorijski rezultat za srpski target sprint
unnamed (6)

Istorijski rezultat za srpski target sprint

Srbija i Evropa su imale samo jednog predstavnika: Milana Simić, seniorka, članica novosadskog SK “Biatlon”, čiji je trener i vođa puta bio Miroslav Šegrt.

Ovo je ujedno bilo i arapsko prvenstvo u svim ISSF streljačkim disciplinama za juniorske i seniorske kategorije.

unnamed (3)

Pored predstavnice Srbije, u disciplini target sprint nastupile su i takmičarke iz Egipta, Omana, UAE i Gane, dok je u muškoj konkurenciji bilo znatno više takmičara iz više arapskih i afričkih zemalja.

unnamed (2)

Naša takmičarka je dominirala u sve tri trke na kojima je nastupila, te se vratila sa tri najsjajnija odličja, a postigla je najbolje vreme (5:21) kod seniorki sa veoma efikasnim gađanjem. Postoji još prostora za napredak i spremanje za sledeća kola u Aueru (Italija), Miškolcu (Mađarska), Bisliju (Velika Britanija) i finale u Sulu (Nemačka). Ovom pobedom Milana je osvojila značajnih 20 bodova u kvalifikacijama za finale.

unnamed (1)

Target sprint predstavlja novu streljačku disciplinu nalik na biathlon, gde se se kombinuje trčanje i gađanje iz vazdušne puške. Trči se 400m, zatim gađa 5 padajućih meta dok se sve ne pogode, zatim nastavlja trčanje 400m, pa se opet gađa dok se ne pogodi svih 5 meta i na kraju se trči 400m do cilja.

unnamed

U Srbiji se ovom disciplinom od 2014. godine bavi nekoliko streljačkih i biatlon klubova, a ovaj rezultat predstavlja istorijski uspeh, s obzirom da je na takmičenjima ovog kalibra, uprkos visokim plasmanima uvek izostajala medalja usled nedostatka sportske sreće.

unnamed (5)

Milana Simić je trenutno na Master studijama Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, departman za fizikalnu terapiju i fizioterapeut prve ekipe OK “Vojvodina”.

unnamed (4)

Pročitajte još

FB_IMG_1596350851181

PLIVAČI PROLETERA USPEŠNI NA KONTROLNOM TRENINGU…

Kad već nema takmičenja, dobro je ovako, u svojoj avliji, osetiti bazen uz simulaciju, kao ...