29. 03. 2020.
Home / Fudbal / UROŠ IZ FUDBALSKE DINASTIJE MARKOSKI
received_842068639566903

UROŠ IZ FUDBALSKE DINASTIJE MARKOSKI

Počeo je da pika bubamaru, sa nepunih 5 godina, silno nadahnut malim porodičnim slavljima, kada tata Aleksandar postigne gol i odigra vrhunski utakmicu, a tata je bio i još uvek je igračina i ponosni vlasnik prestola fudbalske dinastije u kojoj je i stariji brat, a i stric, fan kopački, zelene trave i fudbalskih čarolija.

Uroš, sa istančanim darom da kreira igru, bude vođa na terenu, većinu utakmica koje je do sada odigrao, započinjao je sa kapitenskom trakom na ruci i kao predvodnik generacije malih fudbalera, uvek bio kapiten svoje generacije. Na poziciji ofanzivnog veznog fudbalera, dokazao je crtu sportskog karaktera, a u žutom dresu matičnog FK Bečkerek, skrenuo pažnju brojnim skautima, a najkonkretniji je bio Spartak iz Subotice i Uroš Markoski, kao član reprezentativne selekcije U15, postao je novi član ” plavih golubova”.

received_185642226025021

– U ekipi Spartaka mi je super, Subotica je lep grad, snašao sam se i uklopio u ekipu, što je najvažnije – kaže za “Sportinfo” Uroš Markoski, kojem je trener nekadašnji prvoligaški igrač Ivica Francišković.

Uroš vredno trenira, postiže golove, bio je strelac na utakmici protiv Proletera u rodnom Zrenjaninu, kao i u kontrolnom meču sa Mačvom u Šapcu.

Punim plućima udiše zanos lopte i živi za fudbal, a kad je već tako, dinastija Markoski, nema razloga za zabrinutost da će se fina sportska priča nastaviti i potrajati… !!!

Pročitajte još

veljko_birmancevic

Intervju sa Veljkom Birmančevićem, prvotimcem Čukaričkog

Gol i asistencija Veljka Birmančevića u pobedi protiv Spartaka (4:1), bili su najava da je ...