29. 03. 2020.
Home / Fudbal / PENZIONER, ALI KAO MLADIĆ ŽIVI….
IMG_20200223_110554_1

PENZIONER, ALI KAO MLADIĆ ŽIVI….

Zrenjaninac Jozef Silni, nekadašnji fudbalski golman, u 62. godini svakodnevno aktivan u košarci, basketu, trčanju, vožnji bicikla i šetnji

Šezdesetdvogodišnji Jozef Silni Joza, Jozalinda krstarica Potemkin, kako ga sportski prijatelji zovu, jer poput moćne krstarice potapa svoje rivale u igri, pravi je primer kako rekreativnom sportu treba svakodnevno pristupati i baviti se njime.

Već godinama penzioner, rano je počeo da radi u zrenjaninskom Vodovodu, popularni Joza je svakodnevno angažovan na dodatnim poslovima u jednoj privatnoj kompaniji, a osim redovne vožnje biciklom i po nekoliko desetina kilometara, ispoštuje svakodnevnu šetnju sa suprugom.

IMG_20200223_110551_2

– Sinovi su već odrasli, jedan je operski pevač u Berlinu, a drugi je završio hotelijerstvo i zaposlen je u zrenjaninskom hotelu Vojvodina, pa nakon posla imam dovoljno vremena da se organizujem i uživam u životu – kaže Jozef Silni, uz napomenu da mu rekreativno igranje košarke prija i da je svakodnevno sa drugarima na parketu ispod obruča.

Sportsku karijeru gradio je kao fudbalski golman zrenjaninskog Radničkog, ali je uz bubamaru, zavoleo košarku, i sada u košarkaškoj Biznis ligi igra za ekipu kompanije “Dijamant” i jedan je od stožera u timu, koji ima karakter i pobednički duh.

IMG_20200223_110703

– Prija mi fizička aktivnost, nemam nikakvih smetnji da trčim i ravnopravno se nosim sa mladićima, kojima po godinama, deda mogu da budem – nastavlja stameni Zrenjaninac, uz osmeh ističući da mu ne smeta, kada ga mnogo mlađi, na terenu oslovljavaju sa “deda”.

NEKADA I TRI PUTA DNEVNO

Kako sam kaže, vrlo često mu bude žao da drugare ostavi na cedilu, kada neko od njihovih izostane sa termina za rekreaciju, pa kada ga zamole, prihvati i “popuni” rupu i veže i po tri sata košarke sa tri različite grupe.

IMG_20200223_110739

DRUGARSTVO PRE SVEGA

Uvek korektan i sa principima fer pleja u glavi, Joza je omiljen košarkaš među različitim, mnogo mlađim generacijama i rado viđen igrač na terenu, zbog poštovanja drugarstva i uživanja u čaroliji igre i nadmetanja.

RETKO KOD LEKARA

Osim odlaska bćna redovan sistematski pregled, zbog zdravog načina života i visoko sportskih načela i principa življenja, Jozef Silni, zaboravio je, kada je kpd doktora išao i zbog najbanalnije prehlade, a kamoli nečeg ozbiljnijeg, jer kako tvrdi kroz sport i svakodnevnu rekreaciju, sve se vidi i ništa ne može da se prikrije.

IMG_20200223_110740

KAD ZAGRADI JOZA…

Čvrst kao bedem, čelične snage i volje Titana, popularni Jozalinda, istinski je primer klincima i generacijama koje dolaze, kako treba u životu i sportu.

U igri čvrst, postojan, ali i pravičan, uvek je čast u ekipi imati igrača, poput njega…. Jozef Silni…!!!

Pročitajte još

veljko_birmancevic

Intervju sa Veljkom Birmančevićem, prvotimcem Čukaričkog

Gol i asistencija Veljka Birmančevića u pobedi protiv Spartaka (4:1), bili su najava da je ...