03. 08. 2020.
Home / Košarka / PAVLE CVETINOVIĆ KARIJERU NASTAVIO U TAJLANDSKOM BRUNEJ PEGASUSU
received_624508388315523

PAVLE CVETINOVIĆ KARIJERU NASTAVIO U TAJLANDSKOM BRUNEJ PEGASUSU

Srpski košarkaški internacionalac, nekadašnji junior Crvene zvezde, Pavle Cvetinović, svoju avanturu uspešno je nastavio na Tajlandu, u dresu kluba Brunej Pegasus koji osnovan je 2013.godine, a do skoronse zvao YTE Basketball i osvojio je nekoliko velikih i malih turnirskih titula u Bruneju.

Ove godine, Brunei Pegasus je pozvan da se takmiči u tajlandskoj Superligi, a osnivač kluba Samuel Jong, doneo je važnu odluku da od malog lokalnog, amaterskog kluba, napravi jedini profesionalni košarkaški klub u Bruneju Darussalamu i preimenuje ga u Brunei Pegasus.

Kako kaže Pavle Cvetinović, koji se odlilno snašao u novoj sredini, tajlandska košarkaška liga biće polazna tačka za Brunej Pegasus, a klub ima za cilj da se pridruži još ligama u budućnosti, kao što su Malezijska liga, PBA liga za razvoj i druge najkvalitetnije u okruženju.

received_181412223105002

Samuel Jong, osnivač Brunej Pegasusa, na Tajlandu je poznat kao veliki zaljubljenik u kraljicu igara sa loptom i košarkaški agent u jugoistočnoj Aziji, koji je sarađivao sa brojnim klubovima u regionu, a osim pomoći igračima oko angažmana, večita je njegova ambicija da brunei košarku vrati na profesionalnu scenu i stvori ozbiljnu platformu za domaće košarkaše, koji treba da dokažu talenat i dobiju priliku da igraju ozbiljnu košarku.

Brunej Pegasus je praktično jedina profesionalna košarkaška ekipa u Bruneju i već sada interesantna je potencijalnim sponzorima kojinsu spremni da podrže marketinšku kampanju u Bruneju, a osim košarkaške logistike, postoje ambiciozne zamisli promocije idiličnog turizma i investiranje u potencijale lokalne ekonomije.

Pavle Cvetinović, koji uživa veliko poverenje prvog čoveka kluba, napominje da je košarka na Tajlandu sve popularnija, da su igrači u svojim sredinama “mali Bogovi” i da mu veoma prija pažnja koju je dobrim igrama pridobio.

received_660524118020457

Pročitajte još

FB_IMG_1595967855707

NENAD STEFANOVIĆ U STRUČNOM ŠTABU OKK BEOGRADA

Protekle sezone jedan od najuspešnijih trenera Druge košarkaške lige, Nenad Stafanović, u košarkašku orbitu gurnuo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>