25. 06. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / MIHAJLOVIĆEVA: GRADIĆEMO AUTO-PUT OD BEOGRADA DO ZRENjANINA I OD ZRENjANINA DO NOVOG SADA
01222020.beogradzrenjaninnovisad-11

MIHAJLOVIĆEVA: GRADIĆEMO AUTO-PUT OD BEOGRADA DO ZRENjANINA I OD ZRENjANINA DO NOVOG SADA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je danas sa direktorom kineske kompanije „Šandong“ Džang Đenčaom Memorandum o razumevanju o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad. Potpisivanju memoranduma prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da je ovo prvi i važan korak u realizaciji projekta čija je vrednost blizu 600 miliona evra, te dodala da su odnosi Srbije i NR Kine odlični.

01222020.beogradzrenjaninnovisad-12

„O ovom auto-putu se mnogo govorilo prethodnih godina, mi ćemo najpre urediti plansku i tehničku dokumentaciju za deonicu dugu blizu 110 kilometara, a uporedo ćemo sa Ministarstvom finansija raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor. Naše dve zemlje imaju posebnu i više nego dobru saradnju, koja se pre svega ogleda u odnosima dva predsednika, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga. Nekoliko kineskih kompanija radi u Srbiji i svoje poslove završavaju na vreme, u skladu sa ugovorenom dinamikom“, rekla je ona.

Direktor kompanije „Šandong“ Džang Đenčao zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Vlade na poverenju i podršci, rekavši da je ovo četvrti projekat koji ova kineska kompanija realizuje u Srbiji i da će svojim radom doprineti prijateljstvu dve zemlje, ali i ekonomskom razvoju Srbije.

ugovor beograd zrenjanin novi sad 22012020 (21)

„Zahvaljujući zajedničkim naporima, predali smo narodu Srbije visokokvalitetan auto-put „Miloš Veliki“ na korišćenje. Počastvovani smo što opet imamo mogućnost da sarađujemo i ovom prilikom obećavam da nećemo izneveriti vaše poverenje ni kada je u pitanju projekat izgradnje auto-puta od Beograda do Zrenjanina i Zrenjanina do Novog Sada “, rekao je Đenčao.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo istakla je da je infrastruktura jedna od najvažnijih oblasti saradnje dve zemlje, te podsetila da su u 2019. godini postignuti veliki rezultati.

ugovor beograd zrenjanin novi sad 22012020 (26)

„Kineske kompanije izgradile su nekoliko deonica auto-puta „Miloš Veliki“, a današnje potpisivanje ovog memoranduma znak je novog početka i novih projekata koje ćemo zajedno realizovati. Verujem da ćemo u ovoj godini imati još kvalitetniju saradnju, hvala potpredsednici Mihajlović na podršci i pomoći“, rekla je ona.

Izvor: https://www.mgsi.gov.rs/cir/aktuelnosti/mihajlovitsheva-graditshemo-auto-put-od-beograda-do-zrenjanina-i-od-zrenjanina-do-novog

Pročitajte još

Uglednici troimenog.jpgovo

NOVA KNJIGA ZORANA SLAVIĆA UGLEDNICI TROIMENOG GRADA

Knjiga publicističkih tekstova književnika Zorana Slavića, pod nazivom Uglednici troimenog grada, ugledala je svetlost dana ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>