23. 02. 2020.
Home / Fudbal / DUH BANATA U KINESKOJ ČETVRTI
FB_IMG_1579614748800

DUH BANATA U KINESKOJ ČETVRTI

Nekadašnji golman zrenjaninskog Proletera Danilo Pustinjaković od letos u poznatoj fudbalskoj akademiji u kineskom Dajeu

Četrdesetdvogodišnji Zrenjaninac, Danilo Dača Pustinjaković, koji je karijeru počeo u matičnom Proleteru, a kasnije bio golman Banata, Radničkog iz Kragujevca, Mladosti iz Lučana, internacionalac u Rumuniji, Makedoniji, od letos radi kao pedagog i trener golmana u priznatoj i čuvenoj fudbalskoj akademijinHao Hajdong u gradu Dajeu, kod Vuhana, u oblasti Hobei, na istoku Kine.

FB_IMG_1579615119255

– Drugi je to svet, razlikuju se tradicija, načini razmišljanja, principi rezonovanja, ali ja sam oo prirodi avanturista, prihvatio sam učenje i usavršavanje i snalazim se – kaže Danilo Pustinjaković, koji je zbog Nove godine 25. januara u Kini, na tronedeljnom odmoru u rodnom Zrenjaninu.

Zajedno sa Miodragom Pantelićem, nekadapnjim napadačem Crvene zvezde i Vojvodine i Nemanjom Vargecom, sinom nekadašnjeg fudbalera Obilića Darka, Danilo svakodnevno radi sa mališanima iz Kine i uči ih osnovne elemente golmanskog, ni malo lakog poziva u fudbalu.

FB_IMG_1579614792550

– Nema dana da ne pomislim nansina Nikolu, kojinsa majkom živi u Jagodini, on mi je ideja vodilja ovde u ovom svetu – nastavlja popularni Dača, uz napomenu da mu je drago što je sin krenuo njegovim stopama i već u pionirskom uzrastu iskazao veliki talenat.

Zajedno sa kolegama iz Srbije, Pustinjaković ima ugovor na dve godine, ali kako kaže ima nameru da produži ostanak u Kini, jer mu se ova mnogoljudna zemlja, bez obzira na sve teškoće oko prilagođavanja i početnog snalaženja, izuzetno dopada.

FB_IMG_1579614784084

Daljina i usamljenost, tj. odvojenost od porodice i nekih starih navika života u Srbiji, ističe ambiciozni trener golmana u najpoznatijoj akademiji u Kini, za mnoge naše ljude, kojo dođu da pokušaju, predstavlja veliki priblem i nije retkost, da se brzo vrate kuće, prakrično pre nego što su raspakovali kofere.

SREO DVOJCU ZRENJANINACA

Kolega, takođe nekadašnji golman Kalaba i košarkaš Toljaga, obojca iz Zrenjanina, bili su draga lica koje je u Kini sreo Danilo i sa njima se sit ispričao i podelio uspomene na rodni grad.

FB_IMG_1579614776748

KINEZI IMAJU SISTEM

Kao i u ostalim oblastima života, u sportu i fudbalu, Kunezi imaju sistem i stroge principe rada, tako da ništa nije prepušteno slučaju, a improvizacije, koje su kod nas uvek na prvom mestu, tamo su potpuno strane i nepoznate.

foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

21a8f7fe55592bc76db136f8c0d9028e606cf0e3

Savo Milošević zove na „Dragan Mance kup“: Tri dana nisam išao u školu posle tragedije

Bio je „mravinjak dece“ u „Zemunelu“ prethodna tri leta, biće i ovog. Četvrti „Dragan Mance ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>