06. 02. 2023.
Home / Košarka / MLADI KOŠARKAŠI PETROVGRADA IZ ZRENJANINA, UZ RAME EVROPSKIM VELIKANIMA
FB_IMG_1578239321858

MLADI KOŠARKAŠI PETROVGRADA IZ ZRENJANINA, UZ RAME EVROPSKIM VELIKANIMA

Zasijali su zlatnim sjajem, bronzani mladi košarkaši KK Petrovgrad iz Zrenjanina i pobedom u utakmici za treće mesto nad Bajernom iz Minhena, osvojili bronzane medalje.

Dok se većina njihovih vršnjaka bezbrižno odmara i uživa u zimskom raspustu i novogodišnjim praznicima, mladi Zrenjaninci su se borili na utakmicama i dostojno predstavljali zrenjaninsku školu košarke na tradicionalnom novogodišnjem turniru za mlađe kadete u Barseloni.
U takozvanom “malom finalu” bili su bolji od vršnjaka iz Bajerna i slavili rezultatom 74:51, uz brilijatnu partiju Marka Šarenca, koji je ubacio 23 poena, imao 8 skokova i ukupan indeksni učinak 29.
Marko Šarenac je, baš kao što su Mateja Vukić protiv Manrese i Vlad Nikolaj Grujesku u pobedi protiv Huventuda, bio glavni zamajac i pokretač dobre i trijumfalne energije košarkaša Petrovgrada, koji svi kao jedan, uz naravno njihove trenere, zaslužuju čestitke za veliki uspeh i osvojeno treće mesto i bronzane medalje.
U finalu tradicionalnog turnira, sastaju se domaćin Barselona i ekipa Gran Canarie sa Tenerifa.

Foto : KK Petrovgrad

Pročitajte još

image_6483441_5

SVETAC KAO LIST NA VETRU

Sveti Đorđe – Hajduk 62 : 70 ( 18:18, 17:18, 15:19, 12:15 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>