12. 04. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNJI
potpisivanje memoranduma 2

POTPISIVANJE MEMORANDUMA O SARADNJI

Danas je u Filmskom centru Srbije u Beogradu potpisan Memorandum o saradnji u oblasti audiovizuelne kulture i kinoprikazivačke delatnosti u cilju saradnje, ostvarivanja ciljeva i sprovođenja aktivnosti Mreže kinoprikazivača Srbije. Kulturni centar Zrenjanina je jedan od potpisnika Memoranduma, potpisnik je direktor Goran Marinković a član radne grupe za formiranje Mreže kinoprikazivača Srbije je Vladimir Đurić, pomoćnik direktora – rukovodilac programske službe.

Mreža je počela sa formiranjem na prvoj Konferenciji (kinoprikazivača) na temu – “Razvoj publike – iskustva i novi pristupi”, održanoj u Gornjem Milanovcu, oktobra 2019. godine.

potpisivanje memoranduma 3

Učesnici na Konferenciji bili su predstavnici 17 domaćih prikazivača – kulturnih centara, domova kulture, bioskopa: Kulturni Centar Vrbas, Kulturni centar Zrenjanina, Art bioskop Kolarac, Dvorana Doma sindikata, Centar za kulturu i turizam Mladenovac, Centar za kulturu Lazarevac, Centar za kulturu Jagodina, Kvart bioskop iz Kraljeva, Centar za kulturu Kovin, Centar za kulturu Požarevac, Kulturni centar Vrnjačka Banja, Narodni univerzitet Trstenik, Dom kulture Prijepolje, Niški kulturni centar, Kulturni centar Novi Pazar.

Pored razmene iskustava i primera dobre prakse u pogledu razvoja bioskopske publike došlo se do ideje za iniciranjem formiranja kulturne-bioskopske mreže.

potpisivanje memoranduma 1

Zajednički dogovor, svih prisutnih, je bio formiranje radne grupe koja će raditi na osnivanju i određivanju ciljeva buduće mreže. Radnu grupu će činiti predstavnici: Kulturnog centra Zrenjanina, Kulturnog centra Gornji Milanovac, Centra za kulturu i turizam Mladenovac i Kulturnog centra Jagodina.

Radna grupa je zaključila da osnivanje Mreže kinoprikazivača Srbije predstavlja važan korak u daljem razvoju filmske, odnosno audiovizuelne delatnosti u Republici Srbiji.

Potpisivanjem ovog memoranduma izražena je spremnost da se zajedničkim delovanjem, kroz neformalnu mrežu, ispune određeni ciljevi i uspostavi saradnja koja obuhvata veliki broj tačaka važnih za razvoj filmske umetnosti i to od promovisanja, edukacija, primena dobrih praksi, zajedničkog razvoj u pravcu jačanja organizacionih, programskih i tehničkih kapaciteta i dr.

potpisivanje memoranduma 4

Pročitajte još

PSX_20210410_183152

Literarni i likovni konkurs Kulturnog centra Zrenjanina

I ove godine Kulturni centar Zrenjanina za decu osnovnoškolskog uzrasta raspisuje elektronski literarni i likovni ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>