08. 06. 2023.
Home / Fudbal / ”Zimski turnir u malom fudbalu” startuje u nedelju, po prvi put uz nagradni fond
Press_NG_fudbal_010

”Zimski turnir u malom fudbalu” startuje u nedelju, po prvi put uz nagradni fond

Tradicionalni “Zimski turnir u malom fudbalu”, čiji je pokrovitelj Grad Zrenjanin, počinje u nedelju, 22. decembra u zrenjaninskoj hali sportova “Medison” i trajaće do 15. januara 2020. godine, kada će se u “Kristalnoj dvorani” odigrati finalna utakmica. Utakmice će se igrati u večernjim terminima, od 17 do 22.30 časa, svakodnevno, osim u periodu od 31.12.2019-07.01.2020. godine, saopštili su danas organizatori. Po prvi put, najbolje plasirane ekipe biće i novčano nagrađene.

Predstavnicima medija obratili su se pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, predstavnik organizatora Velibor Mladenović i najbolji igrač prošlogodišnjeg turnira po oceni žirija, Dušan Radenković.

Simo Salapura rekao je da je Grad Zrenjanin, kao i uvek do sada, podržao organizaciju turnira, a da će ove godine biti zadržan koncept odigravanja utakmica u “Medisonu”, koji se pokazao kao uspešan. Polufinalne i finalna utakmica biće odigrane u “Kristalnoj dvorani”.
– Drago nam je što u zimskom periodu imamo mogućnost da organizujemo jedan ovakav sportski događaj, u nekom prelaznom periodu kada fudbaleri nemaju toliko aktivnosti i na ovakav način mogu da održavaju formu.

On je najavio i jedan zanimljiv futsal meč, koji će se u našem gradu odigrati u toku januara.
– U pitanju je prijateljska utakmica mladih selekcija Srbije i Španije, igrača do 19 godina, u našoj “Kristalnoj dvorani”, tako da ćemo imati i sportski spektakl i tokom zimskog perioda – istakao je Salapura.

– Osmi po redu je turnir, prijave očekujemo do subote i nadamo se da će učešće uzeti bar 32 ekipe, da se organizuje pravo turnirsko takmičenje – naveo je Velibor Mladenović i dodao da su se prijavile dve ekipe iz Beograda, po jedna iz Novog Sada i Pančeva, a očekuje se i učešće što većeg broja zrenjaninskih ekipa.
– Drago nam je i što se prijavilo dosta mladih igrača, pa će kvalitetan biti i omladinski turnir. Kotizacije su standardne, 10 hiljada dinara za seniore i 5 hiljada za mlađe kategorije. Po prvi put uveden je i atraktivan nagradni fond, pa će tako prvoplasirana ekipa dobiti 300 hiljada dinara, drugoplasirana 50 i trećeplasirana 30 hiljada dinara. To će, sigurni smo, doprineti i jačoj konkurenciji i učiniti turnir još zanimljivijim – pojasnio je Mladenović.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7598/”Zimski-turnir-u-malom-fudbalu”-startuje-u-nedelju–po-prvi-put-uz-nagradni-fond

Pročitajte još

image_6487327

LETNJI TURNIR U MALOM FUDBALU OD 1.JULA NA BAGLJAŠU

Tradicionalni 23. letnji turtnor u malom fudbalu Bagljaš 2023. igraće se od 1.jula na terenu ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>