24. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / Gradonačelnik primio predstavnike gradskih karate klubova
Prijem_karatista_017

Gradonačelnik primio predstavnike gradskih karate klubova

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je danas prijem za predstavnike svih gradskih karate klubova, povodom obeležavanja 50 godina karate sporta u Zrenjaninu. Gradonačelniku je tom prilikom uručena i zahvalnica, za doprinos Grada Zrenjanina obeležavanju jubileja, a simbolično mu je uručen i crni pojas sa imenom. Zahvalnicu je uručio jedan od začetnika tog sporta u Zrenjaninu i osnivač prvog karate kluba, Bogdan Kesić, a pojas pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, ovoga puta u svojstvu sportskog radnika, trenera i bivšeg karatiste, nosioca crnog pojasa.

Današnjem prijemu su prisustvovali predstavnici svih karate klubova i organizacija u gradu: karate klubova “Zrenjanin”, “Mladost Sava Kovačević” i “Banatski cvet” iz Zrenjanina, “Banat” Aradac, “Mladost” Banatski Despotovac, “Klek” Klek, “Ipon” i “Zadrugar” iz Lazareva, Hornet tima Zrenjanin, kao i Sportskog saveza grada Zrenjanina. Nakon otvaranja prigodne izložbe na Trgu slobode i prvog gradskog humanitarnog karate seminara pod sloganom – “Humane dimenzije karatea” sa više od 300 učesnika, prijem i razgovor s gradonačelnikom bio je prilika da se sumiraju svi utisci o jubileju, o proslavi i doprinosu Grada Zrenjanina uspešnoj organizaciji svih ovogodišnjih dešavanja.

Bogdan Kesić podsetio je na začetke karatea u Zrenjaninu, od prvog osnovanog kluba “Šumica”, preko “Dijamanta”, do današnjeg “Zrenjanina” i napomenuo da se od tada ovaj sport razvio, da su osnovani novi klubovi, a da su osnivači prvog kluba pomogli u stvaranju više klubova ne samo u gradu i okolini, već i na teritoriji celog Banata, pa i u nekim mestima u Bačkoj.
– Postavljanjem spomen-table na zgradi mesne zajednice “Šumica” podsetili smo se na te trenutke od pre pet decenija, i tokom tih decenija zrenjaninski karate klubovi dali su snažan pečat razvoju karatea u zemlji. Drago mi je što smo se proteklih dana i danas na ovom prijemu svi okupili, što je pozitivno, a zahvaljujući svim trenerima i pedagozima koji su smogli snage da u svojim mestima organizuju klubove, oni uspešno funkcionišu i doprinose popularizaciji i masovnosti ovog sporta – rekao je Kesić nakon današnjeg prijema.

izvor:
http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7597/Gradonacelnik-primio-predstavnike-gradskih-karate-klubova

Pročitajte još

image_6483441 (17)

DUNJIN BRONZANI PEŠTANSKI PLES

Reprezentativka Srbije, Dunja Rajić, na međunarodnom, tradicionalnom turniru u Budimpešta open u prestonici Mađarske, na ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>