29. 01. 2023.
Home / Fudbal / BISER ČAVRA, POSLEDNJA BLISTAVA ČIGRA IZ KARAĐORĐEVOG PARKA
FB_IMG_1576161868818

BISER ČAVRA, POSLEDNJA BLISTAVA ČIGRA IZ KARAĐORĐEVOG PARKA

Dvadesetpetogodišnji Zrenjaninac, prvotimac Slovana iz Bratislave, Aleksandar Čavrić, trenutno odmara u rodnom gradu

Predvodnik poslednjeg talasa sjajnih fudbalera poniklih na stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, Aleksandar Čavrć Čavra, nekadašnji kapiten omladinske i mlade selekcije Srbije, trenutno na ozbiljnoj prekretnici karijere, pretpraznične dane i pauzu u šampionatu Slovačke, provodi u rodnom gradu, na obalama Begeja.

Screenshot_2019-12-12-15-50-20-360_com.google.android.apps.photos

– Uželeo sam se fudbala, tri meseca sam van terena, ne toliko teška, koliko neugodna povreda odvojila me od najveće radosti u životu, a to su utakmice i uživanje u igri – kaže za Sportinfo nesuđeno najveće Zvezdino letošnje pojačanje.

Kako sam ističe i pored velike želje da obuče crveno-beli dres i zaigra u Ligi šampiona, splet čudnih okolnosti i volja sadašnjeg poslodavca, Slovana iz Bratislave, sa kojim ima čvrst ugovor još 2,5 godine, onemogućili su ga da ostvari dečački san i u Zvezdinom dresu zaigra na stadionu “Rajko Mitić”.

Screenshot_2019-12-12-15-50-06-228_com.google.android.apps.photos

– Nisam bio razočaran, profesionalac sam i naviknut da ispunjavam obaveze iz ugovora, ali srce je htelo, želelo – iskren je supertalrntovani vezni igrač, kojeg je oduvek krasila kreativnost, maštovitost, silna energija i sjajne fihičke predispozicije.

Svestan da je na prekretnici karijere, sa punih 25 godina, još uvek nije odustao od nastojanja da obuče dres sa grbom nacionalne selekcije i svima dokaže da nije bio samo čudo od deteta, nego fudbaler koji je sazreo i koji ima još puno toga da pokaže i da nacionalnom timu Srbije.

– Znam da Zvezda zove samo jednom, ali da je do mene, bio bih u stroju Vladana Milojevića, ovako ko zna, možda budem izuzetak, pa mi se ipak ostvari želja iz dečačkih dana – uz osmeh i veliko zadovoljstvo što je ponovo “na malo duže” u rodnom gradu, priča popularna Čavra, negirajući tvrdnje drugara da ga je novinarka RTV-a, šarmatna Jasna Lukić, stavila pod svoje i da mu se uskoro smeši ” ludi kamen”.

Screenshot_2019-12-12-15-49-52-336_com.google.android.apps.photos

Obzirom da je zbog povrede na svakodnevnim terapijama u Beogradu, Aleksandar Čavrić, propustiće oproštajnu utakmicu Slovana na Evro sceni, ekipa iz Bratislave poput Zvezde i Partizana neće na proleće igrati u Evropi.

POVRATAK NA TEREN NAJVAŽNIJI

Lucidni kreator fudbalske igre i vedeta slovačkog slavnog tima, posle dugog odsustva i kobne utakmice sa grčkim PAOK-om u Ligi Evrope, krajem septembra, sanja dan kada će ponovo na travu da bi fudbalskom svetu pokazao kpliko zna i šta sve ume u igri koja je suština njegovog života.

SJAJNA ATMOSFERA U SLOVANU

– Meni je u Bratislavi zaista lepo, u klubu koji je vrhunski organizovan, atmosfera je fenođenalna, priča se našim jezikom, osim Dražića, koji je samnom igrao u OFK Beogradu, gu su Slovenci Bajović i Šporar, Hrvat Ljubičić – ističe Aleksandar Čavrić, uz napomenu da se ekipa nakon poslednje evropske utakmice i pauze za božoćne i novogodišnje pripreme, ponovo okuplja sredinom januara, kada je zakazan početak priprema i odlazak u Antaliju, na dvadeseosmodnevne zimske pripreme.

IMG-20191212-WA0001

ZAŽELEO SE RODITELJA I SESTRE

Srdačan u razgovoru i iskren kao i uvek do sada, poslednja biserna čigra zrenjaninskog fudbala, posle Miloša Milutinovića, Nenada Bjekovića, Milana Šarovića, Ilije Ivića, Slobodana Dubajića, Darka Kovačevića, Duška i ZorAna Tošića, i još desetine drugih, priznaje da se uželeo roditeljskog doma u Zrenjaninu, dve godine starije sestre Nataše, nekadašnje supertalentovane karatiskinje, koja danas radi kao bankar u Zrenjaninu.

NA PROLEĆE PROCVAT

– Imam neki osećaj da će sa povredom sve biti ok, zaželeo sam se fudbala i nadam se blistavom proleću, a onda i nekoj primamljivoj ponudi, kojoj ni ljudi iz uprave Slovana, neće moći da odole – ubeđen je Čavra, uz delimično razotkrivanje tajne da i sada ima ozbilhnih ponuda, ali da trenutno ne razmišlja o njima.

Screenshot_2019-12-12-15-49-28-039_com.google.android.apps.photos

IZ BANATA FUDBALSKI TATA-MATA

Nakon matičnog Banata i mlađih kategorija nekadašnjeg Proletera, Aleksandar Čavrić, osim dresa pionirske, omladinske i mlade selekcije Srbije, branio je boje OFK Beograda, Genka, danskog Arhusa i Slovana iz Bratislave.

Kako sam kaže, voleo bi da se oproba u Preminer ligi ili Primeri, mada mu sr veoma dopada i Bundes liga…San da zaigra u Zvezdi, letos mu se nije ostvario, ali kako kažr, nikad ne reci, nikad…

foto: ŠK Slovan

Pročitajte još

Brz i prodoran Branislav Šer iz Titela

FUDBALER SA OSMEHOM

24-šnji Branislav Šer iz Titela na Tisi, uspešno u Bosni gradi sportsku karijeru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>