04. 03. 2021.
Home / Rukomet / SJAJAN RUKOMETNI AMBIJENT I BREJK PARTIZANA U ZRENJANINU
IMG_0384

SJAJAN RUKOMETNI AMBIJENT I BREJK PARTIZANA U ZRENJANINU

Proleter – Partizan 26 :29 ( 12 : 15 )

Kapa dole akterima večerašnjeg Arkus superligaškog duela u solidno ispunjenoj Kristalnoj lepotici sa oko 750 ljubitelja rukometa, koji su aplauzom nagradili i uspeh Partizana i tihu tugu Proletera, ali i dame iz ženske odborničke mreže grada Zrenjanina, koje su promovisale nultu toleranciju prema nasilju i akciju Stop nasilju nad ženama…

Tipično prvenstvena utakmica, sa obiljem žestokih duela, naboja i tenzije i lepih golova.

IMG_0368

Crno-beli su prvi uhvatili dobar ritam, sredinom prvog poluvremena do tada egal i potpuno otvorene utakmice, stvorili višak od tri-četiri gola i strpljivo ga čuvali i sačuvali do kraja.

Taktički mudro, paralisali su silno motivisani, gosti iz Beograda, udarni bekovski trojac, Rnić, Elezović, Aleksa Gaćinović, odsekli napadačke kreacije i profitirali mudro, sprečavajući svaki borbeni pokušaj domaćih rukometaša, da se vrate u egal i pokušaju da izbegnu treći uzastopni poraz.

Zbog toga je termin “tiha tuga” ustvari žal za propuštenom prilika, ali za tugu u redovima Proletera svakako nema mrvice prostora, jer momci su igrali muški, trudili se i borili koliko su mogli, ali večeras protivnik je bio bolji.

IMG_0373

Iz poraza sa poukama koje su korisne i melem su neiskustvu u eliti, treba se dići i nastaviti po tragu ideje iskusnog, a trenutno odsutnog selektora ženske reprezentacije Srbije, Ljubomira Obradovića.

U ekipi Proletera najefikasniji je bio Luka Radović sa 8, Dušan Mirić postigao je 6, Uroš Elezević 4, Aleksa Gaćinović 3, Momir Rnić i Dušan Ilijin po 2, dok je Nebojša Kanižaj postigao 1 gol.

IMG_0375

U pobedničkom timu, najefikasniji su bili Milomir Radovanović i mladi Stefan Petrić sa po 7 golova, kapiten Nemanja Živković i zvanično heroj meča, iskusni Obrad Radulović u strelce su se upisali po 4 puta, Nikola Vujičić, borbeni pivot Ivan Mićić i mladi Aleksa Gudurić po dva puta, a jednom je mrežu Marka Gaćinovića zatresao Stefan Jokić.

Pročitajte još

hercegovina-mokrin

Hercegovina iz Sečnja donela bodove iz Mokrina

U 9. kolu PRLS sečanjci su gostovali ekipi Crvena Zvezda iz Mokrina. I pre početka ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>