11. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / Simo Salapura dobitnik nagrade Sportskog saveza Vojvodine ”Jovan Mikić Spartak”
Spartakova nagrada 2019_5

Simo Salapura dobitnik nagrade Sportskog saveza Vojvodine ”Jovan Mikić Spartak”

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, nekadašnji uspešni karatista, a sada trener i sportski radnik, dobitnik je najznačajnijeg pokrajinskog priznanja u oblasti sporta – nagrade Sportskog saveza Vojvodine „Jovan Mikić Spartak“. Simo Salapura je proglašen za najboljeg sportskog radnika, a u obrazloženju nagrade se navodi da pruža veliki doprinos razvoju sporta ne samo u gradu, nego i široj okolini.

Nagrade „Jovan Mikić Spartak“ dodeljene su danas po 52. put, u Kulturnoj stanici ”Eđšeg“ u Novom Sadu.

Spartakova nagrada 2019_4

Nagrada koja nosi ime slavnog sportiste dodeljuje se od 1967. godine. Ona se dodeljuje za postignute vrhunske rezultate i doprinos afirmaciji i razvoju sporta na teriotoriji AP Vojvodine. Dosad ju je, pored ovogodišnjih laureata, dobilo 882 sportista i sportskih radnika i organizacija.

Vrhunskim sportistima, trenerima, sportskim radnicima i sudijama priznanja su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, pokrovitelja nagrade Spartak, čestitke je nagrađenima uputio pokrajinski sekretar Vladimir Batez.

Spartakova nagrada 2019_6

– Još jednom se pokazalo da naš sport i naši sportski radnici i u ovoj godini postižu izvanredne rezultate. Ovo je prilika kada ceo sistem vojvođanskog sporta može da im oda priznanje. Priznanja se dodeljuju za rezultate u vrhunskom sportu, potom postignuća predstavnika u sportu invalida, te doprinose koje pružaju sportski stručnjaci. Dakle, onim ljudima koji su ceo svoj životni vek obeležili radom i rezultatima u vojvođanskom sportu – istakao je Batez.

Spartakova nagrada za životno delo, koja se dodeljuje zaslužnim bivšim sportistima za ukupan doprinos u oblasti sporta, uručena je istaknutom bivšem strelcu Idi Kabok.

Spartakova nagrada 2019_7

Spartakova nagrada za sportistu 2019. uručena je reprezentativcu u kajaku Strahinji Stefanoviću, potom najboljem sportisti sa invaliditetom Dejanu Jokiću, strelcu iz Šida. U kategoriji trenera uručena su dva priznanja, koje su dobili Vladimir Jovičić, trener Džudo i sambo kluba ”Slavija” iz Novog Sada, i Zlatko Kesler, trener stonoteniske reprezentacije Srbije za osobe sa invaliditetom i novosadskog SPIN-a. U kategoriji sportske sudije dobitnica ovog priznanja je karate sudija Anđelka Šavija, a ovo vrhunsko priznanje u kategoriji sportskog radnika je dobio Simo Salapura.

Fotografije: Dragan Burnać

Izvor: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7580/Simo-Salapura-dobitnik-nagrade-Sportskog-saveza-Vojvodine-”Jovan-Mikic-Spartak

Pročitajte još

117299931_295612131663493_8643998061462396919_n

TEREN ZA BIČ VOLEJ PORED BEGEJA U TORKU

Na inicijativu mladih iz sela Torak, u opštini Žitište, nedaleko od Zrenjanina, u toku je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>