05. 08. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / KOLIKO SU BEZBEDNI RADNICI NA GRAĐEVINAMA
Žitište - Bezbednost radnika na gradilištima 1 foto A.A.

KOLIKO SU BEZBEDNI RADNICI NA GRAĐEVINAMA

Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu Opštine Žitište organizovalo je u Žitištu okrugli sto na temu gradilišta i obaveza poslodavaca i radnika koji izvode radove na visini, uz predstavljanje i pravilnu upotrebu zaštitne opreme za rad na visini.

Predavači, Milan Petković, Šef odseka Inspekcije rada iz Zrenjanina, Voja Tauš, mašinski inženjer i Predrag Karapandžić, profesor narodne odbrane, posebno su se osvrnuli na analizu povreda na radu u ovoj i prethodnoj godini u srednjobanatskim opštinama i naveli primere dobre prakse u pojedinim zemljama Evropske Unije, sa posebnim osvrtom na zakonodavstvo i praktična rešenja u Norveškoj, koja je pozitivan primer, a predstavljene su i različite vrste i karakteristike opreme za rad na visini.

Petar Stanić, Predsednik udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Opštine Žitište, zahvalio se predavačima i najavio nastavak tematike i tradicionalni stručni skup „Nedelja bezbednosti i zdravlja na radu“ koji takođe organizuje ovo udruženje.

Žitište - Bezbednost radnika 3

Pročitajte još

IMG-a367be0a8b6ba7dcc77697bd3774a56a-V

WOLF & CO…JUTROS MI JE RUŽA….

Jedna ruža karminom crveno ofarbana, jutros mi je procvetala… Ja je gledam, mirišem i uzdišem, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>