26. 02. 2020.
Home / Ostali sportovi / Zrenjaninski Sportski savez i ove godine predstavljen na Sajmu sporta u Beogradu
Sajam sporta_1

Zrenjaninski Sportski savez i ove godine predstavljen na Sajmu sporta u Beogradu

Sajam sporta, osmi po redu, održan je nedavno u Beogradu, a na njemu, već po tradiciji, učestvovao je i Sportski savez Grada Zrenjanina. Na štandu Sportskog saveza, osim zrenjaninskog sporta, promovisana je i turistička ponuda grada Zrenjanina.

Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura i generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković. Zrenjaninski štand posetili su i naši vrhunski sportisti – stonoteniser Ilija Majstorović, rvači Viktor i Mate Nemeš, kao i mnogi drugi.

– Sportski savez Grada Zrenjanina od početka učestvuje na ovoj sajamskoj manifestaciji. Veoma mi je drago što se veliki broj naših sportista i sportskih radnika odazvao pozivu da poseti naš štand. Dobro smo se organizovali u promociji zrenjaninskog sporta, a imamo sa čime da se pohvalimo, jer je sport jedan od brendova našeg grada – istakla je Vukosava Đapić Atanacković.

Simo Salapura je iskoristio priliku da kontaktira sportiste i funkcionere i pokrajinskog i republičkog saveza.
– Ovo je prilika da razmenimo iskustva i dogovorimo nove oblike saradnje, kao i da zajednički pravimo planove za unapređenje sporta u predolimpijskoj godini. Zrenjanin je i do sada imao odličnu saradnju sa pokrajinskim i republičkim organizacijama, kao i sa sportskim savezima. Srbija mnogo ulaže u razvoj sporta, to je primetno i u našem gradu. Mnogo je urađeno, a još su ambiciozniji planovi za naredni period – naglasio je Salapura.

Među onima koji su posetili štand Sportskog saveza grada Zrenjanina bio je i reprezentativac Srbije u stonom tenisu i član Stonoteniskog kluba “Banat” Ilija Majstorović.
– Godinama posećujem Sajam sporta u Beogradu i raduje me što sve više mladih dolazi na ovu manifestaciju. To je sada već tradicija. A verujem da će u narednim godinama broj učesnika nastaviti da raste. Dolazi nam olimpijska godina, svi verujemo u dobre rezultate i uspehe i mislim da će se sport u Srbiji, pa tako i u Zrenjaninu, podići na još viši nivo – izjavio je Majstorović.

Izvor: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7569/Zrenjaninski-Sportski-savez-i-ove-godine-predstavljen-na-Sajmu-sporta-u-Beogradu

Pročitajte još

FB_IMG_1582705989516

RADIMO, GRADIMO, SEME BUDUĆIH ŠAMPIONA, SADIMO…

Vredni kao uvek, članovi borilačkog sportskog kluba Borac, na čelu sa najzvučnijim imenom, Ajredinom Ajetijem, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>