05. 03. 2021.
Home / Fudbal / DAME LEHELA HRABRO; VITEŠKI ZA FUDBALSKOM LOPTOM HODE….
9

DAME LEHELA HRABRO; VITEŠKI ZA FUDBALSKOM LOPTOM HODE….

Imaju srce, šarm i igraju fudbal, kao da su na bojnom polju, za njih nema izgubljene lopte…Takve su u samo jednoj rečenici opisa, mlade fudbalerke Lehela iz Mužlje, koje zvanično postoje i treniraju tek četiri meseca, a ogromnu pažnju, dobrih fudbalom i rezultatima, privukle su na sebe i svoj klub, koji je “beba” u ozbiljnom svetu sporta, ali ima viziju, sa strukturom i organizacijom ozbiljnog sistema, koji funkcioniše po najsavremenijim zahtevima i standardima sporta.

Nakon okončanog prvog dela takmičenja u severnoj grupi Druge lige, dame Lehela zauzele su drugo mesto sa
samo dva boda zaostatka iza novosadske Moskve, uz skor dve pobede i po jedan remi i poraz i gol razliku šest postignutih i šest primljenih golova.

U klubu su posebno ponosni na sjajno učešće u Kupu, devojke su zaustavljene u četvrtfinalu u Subotici, protiv prvoligaške ekipe ŽFK Spartak, rezultatom 4:3 i samo malo sportske sreće je nedostajalo, da se čudo dogodi….

Tabela:

1 Moskva (NS) 4 3 0 1 9
2 ŽFK Lehel 4 2 1 1 7
3 Stajićevo 2017 4 1 2 1 5
4 Nova Kolonija (KO) 4 1 1 2 4
5 Banat (VŠ) 4 4 0 3 3

Klupska lista strelaca (prvi deo i Kup):

1 Jovana Golubović 3
2 Anastasija Knežević 2
3 Milena Nikolić 2
4 Jelena Balašev 1
5 Sofija Gavrilović 1

Za ŽFK Lehel su u prolećnom delu prvenstva nastupile sledeće igračice:

Milana Dimitrijević, Ivana Cedler, Dragana Protić, Milena Nikolić (kapiten), Jovana Golubović,
Jelena Balašev, Zorana Mošorinski, Kristina Šoklovački, Anastasija Knežević, Jelena
Bunjevački Katarina Zlatković, Dragana Jolović, Milana Majkić, Vivien Drapoš, Aleksandra Denić, Milana Majkić, Sofija Gavrilović, Sandra Garić. Trener je Vujadin Nećak.

Direktor Kluba, ugledni biznismen iz mađarskog grada Pečuj Ištvan Đerman, mnogo je doprineo
dobroj organizaciji kluba i sa puno optimizma dočekuje nastavak ligaških takmičenja.

– Naši ciljevi su jasni, a to je plasman u viši rang takmičenja i formiranje
kolektiva koji će biti još uspešniji i pravi mamac za devojčice, koje će imati želju da treniraju fudbal – kaže za Sportinfo Đerman, uz napomenu da je veoma ponosan na devojke i kompletan tim, trenera Vujadina Nećaka i ljude iz uprave koji marljivo rade na ostvarenju ambicioznih ciljeva, ali i zahvalan roditeljima, porodicama, simpatizerima i prijateljima kluba.

– U periodu koji je pred nama, aktivno moramo da razmišljamo o stabilizaciji poslovanja i finansija, kao i aktivnosti koje jasno treba da ukažu na položaj žena i jednakost polova u sportu – dodaje Ištvan Đerman.

Prvi čovek kluba, Damir Petrović ne skriva zadovoljstvo zbog svega do sada učinjenog i ističe ambiciju da Lehel postane ozbiljan brend, prepoznatljiv u svetu fudbala i sporta uopšte. .

– Veliku energiju ulažemo i zbog toga je naša nada opravdana, sa čvrstim temeljima u radu, treninzima koji su kreativni, edukativni i streme ka sveopštem napretku, kako igre na terenu, tako i stasavanja ovih devojčica u buduće istinske sportske asove. Istovremeno, mi iz uprave, pokušavamo da utkamo temelje marketinškog rada, direktor Mnogo radimo na marketingu, direktor kluba nam je iz Mađarske, tako da imamo međunarodnu saradnju sa tom zemljom, ali i sa brojnim privrednicima koji u saradnji sa nama, prepoznaju interes i žele da nam pomognu..Izdvojio bih saradnju sa Turističkom agencijom Tenta, zatim sa hotelom Srebrnac na Kopaoniku, Fitnes Klub Natural, u kojem naše devojke imaju na raspolaganju sve što je potrebno za trening u zimskom periodu, a veliku pomoć pruža i ŽFK TSC iz Kanjiže – naglašava Damir Petrović, uz poseban osvrt na impuls za dane koji dolaze i ozbiljan, stručan rad sa mlađim kategorijama.

– U klubu trenira veliki broj devojčica, sa dve ekipe učestvujemo u takmičenju SOS lige Budućih šampiona i u kombinaciji sa dečacima, u Mini maksi ligi. Dvadesetak najmlađih članica, sasvim su dovoljan zalog za dane koji dolaze i zbog toga već u narednoj sezoni, formiraćemo kadetsku ekipu koja će se takmičiti u Razvojnoj ligi Vojvodine – dodao je Petrović.

Pročitajte još

41653_kosnic_f

DEDA KOLE U KOPAČKAMA JURI GINISOV REKORD

Dragiša Kosnić Kole, šezdesetsedmogodišnji, još uvek aktivni fudbaler, Prolerera iz rodnog sela Međa, odlučio je ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>