30. 03. 2020.
Home / Košarka / UPRAVA URUŠILA CITADELU U DERBIJU KOLA, CARP I SPIN RUTINERSKI, DIJAMANT ČVRST, JAK I KONKRETAN…
IMG_20191124_102724

UPRAVA URUŠILA CITADELU U DERBIJU KOLA, CARP I SPIN RUTINERSKI, DIJAMANT ČVRST, JAK I KONKRETAN…

Naša mala, ali velika humanitarna mošarkaška Biznis liga uveliko se zahuhtala, a svako novo kolo donosi impresivnija uzbuđenja, pa je tako bilo i danas u Medisonu…

No pre nego pređemo na sportski deo jedan mali omaž ekipi Mlekoprodukta koji su i ove sezone pokazali šta je pravi karakter. Neopterećeni rezlutatima iz nedelje u nedelju ovi momci dolaze da kroz sportsko nadmetanje budu deo lepe priče. Odvajaju svoje vreme od te naše tradicionalne nedelje i ne odstupajući ni pred jednim protivnikom pokazuju kako se treba boriti “sportom za bolje sutra”. Zato
neka Vas ne čude aplauzi i sa tribina i sa protivničke klupe. Ovi momci su ih definivno zaslužili.

U odsustvu našeg Šekspira sa Begeja, Bobe Grujića na moju malenkost je palo breme dočaravanja dramskih zapleta u starom dobrom Medisonu.

Pa da krenemo redom….Prva utakmica je definitvno postavila Carp System kao pretendenta na medalju. Igrali su danas protiv raspoložene Petrohemije koja je pružila čvrst otpor do samog kraja. Strongmen Milan Asurdžić se vratio u sastav i dao je celog sebe na oba kraja terena. Umor je možda uzeo danak u nekim ključnim šutevima, trudio se iskusni Joca Radišić da razigra saigrače ali danas je Fortuna bila na strani protivnika. A tamo fantastični Vladimir Brnić. Poagađao je šuteve, skakao pod oba koša, istrčavao kontranapade i svojom energijom nosio ekipu do pete uzastopne pobede.

Druga utakmica je donela onu gore pomenutu dramu i opravdala epitet derbija 6. kola. U redove Uprave vratila se prva violina Zoran Bajin, no to nije pokolebalo silno motivisanu ekipu Citadele da krene silovito i dobije prvu četvrtinu. Zlatomir Mrkšić sjajnom odbranom je konsolidovao redove Upravitelja i uz strpljivu igru pod košem uspevaju da preokrenu rezultat do poluvremena. Bajinova trojka uz faul je bila višnja na vrhu torte u tim trenutcima. Ipak trener Trbojević tu tortu nije bio spreman da pojede. Popularni “Trinkijeri” ponovo je izvukao svoju tablu i nacrtao sjajnu zonsku odbranu sa presingom koja je donela novi preokret. Sjajno je Pajević u tim trenutcima čuvao Marsija, prštalo je od duela a sudija Ivan Svojić je bio na tantalovim mukama. U heroja je izrastao Mirko Petrović koji je tiho, smireno poen po poen, preuzeo odgovornost i doneo pobedu svojoj ekipi. Na kraju sportski podravi i tapšanje po ramenu, jer veliki uvek prepoznaju velike.

U trećoj utakmici lider tabele – ekipa SPIN, nastavila je niz bez gorčine poraza protiv Mlekoprodukta. Nenad Raškov je sjajno otvorio meč i sa vezanih 7 poena dao krila saigračima. Mlekari su se borili sa realizacijom u uvodnim minutima meča ali nisu odustajali od svoje igre i sjajnom trojkom otvorili meč za prve poene i dobili već pomenute aplauze. Ipak šuterska mašinerija vicešampiona je danas bila na vrhuncu zadatka te se čak 7 igrača u njihovim redovima upisalo sa linije 6,25m i na kraju ipak rutinski došli do pobede.

U četvrtoj utakmici sastala su se dva giganta Drexmaier i Dijamant. I stvarno ovaj meč je podsetio na legendrani okršaj u Manili između teškaša Džoa Frejzera i Muhameda Alija. Krenulo je dobro po Drex i činilo se da će se sjajna energija iz prošlog kola preslikati i na ovu utakmicu. Kapiten Zoran Majkić je dominirao reketom i nizao poene. Sa druge strane Jozef “Jozalinda” Silni se ustalio u postavi Dijamanta. Ukazano poverenje je realizovao sjajnom trojkom koja je prenula iz sna saigrače i brzo mu se pridružio Petar Krleta takodje sa linije 6,25m i uhvaćen je priključak. Igrala se čvrsta odbrana na obe strane i nije bilo lakih poena. Na kraju, poput Frejzera koji je morao da preda meč u 15-oj rundi, iskusni Majkić nije mogao sam. Uz igrača utakmice Krletu raspoloženi #6 samo je dodao udarac posrnulom divu sa par dalekometnih šuteva. Ekipa Dijamanta igra sve bolje i traži svoj put do F4, Drexovcima ostaje da pronađu energiju iz nekih prethodnih mečeva jer kvalitet svakako imaju.

Na kraju ovo kolo imalo je sve što Biznis liga donosi: Lepu košarku, dobro suđenje, sportski duh u najčistijem smislu, osmehe i na parketu i van njega, stisak ruke i humanu poruku našem gradu. Ipak falilo je jedno – poslom obuzet, Boba Grujić čije su patike ipak prevelike za nas ostale. Neka nas njegovo pero služi do kraja sezone a mi ćemo po burek dok uživamo u njegovom tesktovima. Košarka nas je spojila njozi hvala.

Carp system – Petrohemija
53:29 (16:6, 13:7, 16:12, 8:4)

Gradska uprava – Citadela
55:48 (12:13, 17:11, 10:8, 16:16)

Menjačnice SPIN – Mlekoprodukt AD
56:23 (15:5, 12:6, 12:6, 17:6)

Drexmaier – Dijamant
22:34 (9:8, 6:10, 4:8, 3:8)

Pročitajte još

IMG_20200306_200155

PORAZ KOŠARKAŠA PROLETERA U ZEMUNU

Zemun Proleter 87 : 69 ( 19:19, 18:18, 31:22, 19:10 ) Očajno drugo poluvreme, po ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>