05. 06. 2023.
Home / Ostali sportovi / Šesti ”Zrenjaninski pobednik” i ove godine okupio veliki broj učesnika
Zrenjaninski_pobednik_070

Šesti ”Zrenjaninski pobednik” i ove godine okupio veliki broj učesnika

U zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” juče je održan 6. “Zrenjaninski pobednik“, tradicionalni međunarodni turnir u šotokan karateu. Uz učešće više od 700 takmičara iz osam zemalja i iz 41 kluba, turnir je proglasio otvorenim zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, istakavši da je naš grad domaćin još jednog međunarodnog takmičenja, koje iz godine u godinu okuplja više stotina učesnika iz Srbije i država u okruženju, što govori o dobroj organizaciji turnira.

– I danas imamo predstavnike iz država koje do sada nisu bile učesnice “Zrenjaninskog pobednika” i drago nam je što je to plod dobre organizacije i rezultata koji se ostvaruju na domaćoj i međunarodnoj sceni i očekujem da se turnir ovako razvija i u narednim godinama. Grad Zrenjanin uvek je tu da pomogne i oko finansijskog i organizacionog dela turnira i moramo biti zadovoljni jer je naša sportska hala danas ponovo ispunjena dečjim osmesima i ja želim da se zahvalim svima koji su danas došli u naš grad, na ovaj turnir i želim puno sreće svim učesnicima, a neka najbolji pobede – poručio je Santovac.

Na turniru je učestvovalo i oko 150 takmičara iz tri zrenjaninska kluba – „Juko-Banat“, “Mladost – Sava Kovačević” i “Banatski cvet”. Otvaranju su prisustvovali i čelnici nacionalnog šotokan karate saveza, kao i zamenik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i predsednik Skupštine grada Zrenjanina Oliver Mitrović. Trener kluba „Juko-Banat“ i organizator takmičenja Danko Đokić rekao je da su pripreme za održavanje “Zrenjaninskog pobednika” dugo trajale i da je bitno da se na njemu potvrdi kvalitet.

Upravo taj kvalitet potvrdili su šotokan karatisti iz Zrenjanina na nedavno održanom svetskom prvenstvu u Karlovim Varima, gde su, kao članovi reprezentacije Srbije, ostvarili osam plasmana za medalje – tri prva, tri druga i dva treća mesta.

Gosti našeg grada juče su bili su karatisti iz Austrije, Federacije Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i domaćina Srbije, a organizator turnira bio je karate klub „Juko-Banat“, pod okriljem Šotokan karate saveza Srbije i podršku Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu i Grada Zrenjanina. Ovo takmičenje u našem gradu, po kvalitetu i broju učesnika, spada u najznačajnije u Srbiji u šotokan karateu, a takmičenje je, kao i prethodnih godina, održano na šest tatamija.

Izvor: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7558/Sesti-”Zrenjaninski-pobednik”-i-ove-godine-okupio-veliki-broj-ucesnika

Pročitajte još

image_6483441 (1)

SREBRO I DVE BRONZE NA EVROPSKOM ŠKOLSKOM PRVENSTVU ZA TEKVONDO MAJSTORE ZRENJANINA

Veliki uspeh postigli su takmičari Tekvondo kluba Zrenjanin na Evropskom školskom prvenstvu u borilačkim veštinama ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>