28. 05. 2020.
Home / Ostali sportovi / ŽETVA MEDALJA U ŠTUTGARTU
73475042_746443162430341_3403367235362750464_n

ŽETVA MEDALJA U ŠTUTGARTU

Nemački grad Štutgart proteklog vikenda bio je domaćin 8. Svetskog fudokan karate šampionata i Kupa za decu “WORLD FUDOKAN FEDERATION – WFF” na kojem je učestvovalo 1950 mtakmičara iz 44 zemalja sveta.

U tri dana takmičili su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Boje zrenjaninskog karatea branili su Srđan Marić i Goran Samolovac, iz Karate kluba Banatski cvet, i to kategorijama, kate,sportske borbe,fukugo,tamashiwari,tsumeai,tradicionalne borbe i borba tim.

Srđan i Goran su ostvarili sjajan rezultat i osvojili 7 medalja, po jednu zlatnu i srebrnu i šest bronzanih.

Zlato je osvojeno u disciplini tsumeai, bronze u katama, tamashiwari i disciplini Fudokan sportske borbe.

Goran je ovom medaljom u katama ispisao istoriju, naime ovo je prva medalja u katama u seniorskoj konkurenciji sa svetskog i evropskog prvenstva posle 50 godina, koja je stigla u Zrenjanin.

Srđan je osvojio srebro u disciplini Fudokan sportske borbe, bronze u disciplinama i u borbama, a u timu su osim dvojce Zrenjaninaca, bili Marić, Pavlović i Đuričić iz Karate kluba Crvena Zveda.

Pročitajte još

unnamed

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

PRIJAVE ZA BRC ŠKOLU TRČANJA U BEOGRADU DO 30. MAJA! U toku je prva nedelja ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>