02. 04. 2020.
Home / Kultura i život oko nas / MILORAD ADŽIĆ, REKREATIVAC, HUMANISTA I VELIKI FAN SPORTA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA
IMG_20191105_132716

MILORAD ADŽIĆ, REKREATIVAC, HUMANISTA I VELIKI FAN SPORTA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA

“Dan bez desert kilometara, kretanja i aktivnosti, uz osmeh i zadoivoljstvo zbog toga, baš i nike neki dan…” životna je deviza sedamdesetogodišnjeg Zrenjaninca Milorada Adžića, tihog sportsmen i rekreativca, koji ni za pedalj ne odstupa od svoje životne filozofije.

– Upravo tako, nema dana, bez obzira da li je napolju sneg, kiša ili vetar, da ne napravim poneki kilometar biciklom, istrčim i uhvatim novi zanos, inspiraciju – kaže Milorad, koga smo sreli na povratku iz duge šetnje, koju takođe smatra obaveznim i zacrtanim planom svakog dana.

– Imam veliku podršku svojih sinova, Bože i Marka, koje sam zajedno sa sada pokojnom suprugom, vaspitao u istom duhu.I oni se slepo pridržavaju svojih principa, žive, rade, imaju svoje porodice, ali i vremena za sport i rekreaciju.Boža, koji živi u Novom Sadu i uspešan je u svetu biznisa, dogurao je do veteranske košarkaške reprezentacije Srbije i letos bio na Svetskom prvenstvu veterana u Helsinkiju.
Velika čast za njega, mene, ma i sve Adžiće – ponosno, uz osmeh priča Milorad, uz molbu da mu pozajmim košarkašku loptu, jer u predivno sunčano popodne miholjskog novembarskog dana, planira basket na terenu u naselju “4. jul”.

– Tako sam navikao i to je jače od mene…Obožavam duge vožnje biciklom…Ima toliko lepih krajolika, za koje mnogi i ne znaju, a i ja sam ih otkrio slučajno, vozeći bajs… Ko možda ne veruje, neka se priduži i uveri u istinitost ovih reči….

Milorad, iako stidljivo korača međom osme decenije života, svoje sportske korake, hrabro i odvažno ne štedi, ubeđen da su upravo oni, glavno oružje protiv svih nedaća, koje neminovno naiđu i pokušavaju da slome čoveka…

– Kad dobro osmisliš svoj dan i aktivan si, sve je nekako lakše i sve prođe…I bol i nepravda i ponekad nepažnja drugih…Sve je lakše i ima smisao, dobija specifičnu dimenziju…Zbog toga, ja, dok me ima, ne odustajem i nastavljam u istom ritmu, svaki dan, svaki sat i minut – poručuje sjajni rekreativac i sportsmen iz Zrenjanina, Milorad Adžić, koji stigne i da isprati sva bitnija sportska dešavanja u svom gradu i redovan je na fudbalskim, košarkaškim, rukometnim utakmicama, a ima ga i na gradskom bazenu.Trči, šeta, pliva, vozi bicikl….

Pročitajte još

Online_kolegijum_009

GRADONAČELNIK I NJEGOVI SARADNICI U KUĆNOJ IZOLACIJI

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegovi saradnici, zamenik Saša Santovac i pomoćnicu Duško Radišić, SimonSalapura ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>