02. 04. 2020.
Home / Košarka / STARTOVALA KOŠARKAŠKA BIZNIS LIGA, IGRALA SE DOPADLJIVA KOŠARKA, ŠAMPION ZADRŽAO TRON
IMG_20191020_110814

STARTOVALA KOŠARKAŠKA BIZNIS LIGA, IGRALA SE DOPADLJIVA KOŠARKA, ŠAMPION ZADRŽAO TRON

Svi mnogo orniji, profesionalniji, “Dijamantni” u Makabi žutom, “Mlekari” biserno beli, “Spindže” ratnički kao “Knindže”, a “Karpovci” u fazonu “Carpe diem” maskirni, jer je Bojan Bojanić baš tako hteo.Citadela jedina nova u društvu velikana, ali i veličanstvena u pobedi nad oslabljenim “Drekslerima”, koji su na parket istrčali bez odsutnog kapitena Zorana Majkića i Jovana Jovanića, Petrohemija u ritmu traženja sebe, tj. prepoznatljive igre i šampionski ozbiljan, našpanovan i ubedljiv NIS sa Markom Moćevićem na klupi.

Uvod oratorsko pesnički inspirisan, u stilu tradicionalnih italijanskih kancionera, koji su uz mandolin pevali svojim dulčinejama-gracijama ispod balkona ljubavi.

Danas međutim, na parketu starog dobrog Medisona, ljubavi nije bilo, ali naravno ni mržnje, jer Biznis liga je i zamišljena prevashodno zbog druženja, boljeg upoznavanja, a pomalo i nadmetanja, koje mora imati prefiks viteško, dostojanstveno i u duhu fer pleja.

I zaista tako je i bilo, sve četiri utakmice imale su kao krajnji rezultat osmeh, zadovoljstvo i poštovanje svih aktera…Neki su pobedili, a drugi su morali pružiti ruku boljem takmacu, ali pobedila je košarka i neka ona bude i ostane kao prelepa dulčineja na pijedestalu ljubavi, zbog kojeg ili zarad kojeg, bolje rečeno, će se iz nedelje u nedelju nadmetati gladijatori, kraljice loptačkih sportova.

Sad kada smo njeno veličanstvo postavili tamo gde joj je mesto, idemo lagano redom…

“Biznisicu”, umivenu i sa profesionalnim navikama i ponašanjem svih, otvorili su “Spindže” predvođene rutiniranim MVP-jem prošle sezone Nenadom Raškovim, koji je i danas pokazao da je uz Tapavičkog, Vujakovića, dvojcu dragih profesora Vujića, bez šešira, tandema B&B, Borko i Bogi, ozbiljna pretnja svakoj ekipi, pa tako i modifikovanom novajliji, prošlogodišnjim poštarima, koje je već pomenuti košarkaški entuzijasta opet B&B, Bojan Bojanić, preinačio u svoju “škvadru” “Carp system” i napravio sjajan posao.

Bez obzira na poraz, ubedljivo najbolji teniser među košarkašima, Vlada Brnić, uz Bojana, Stajića i ostale iz ekipe, pokazali su da će teško prodavati svoju kožu i biti dostojan rival svakom protivniku.”Spindže” u prvoj utakmici bile bolje i zasluženo slavile rezultatom 54:47.

Citadela sa nekoliko bivših Proleterovih junoša, Šotrom, Pajovićem, Babovićem, uz stamenog Miška kornjaču-haubicu, doduše bez dominatnog, ali sa idejom da pobeđuje, bolja od solidnih “Dreksovaca” kojima je nedostajala stabilnost u reketu, bez odsutnih Majkića i Jovanića i činjenicu da prekaljeni šuter Andrić, nije namestio ruku za prepoznatljivu dalekometnu paljbu, pa je Citadela na kraju trijumfovala 55 :43.

Dizajnirani u “Makabi” žuto, silno organizacijski našpanovani, zahvaljujući energiji Martona Tapaija, braća Knežević, Pera Kerleta, Đole Manojlović, Boba Petrović, bili su bolji od Petrohemije, koja je tražila svoj put i nije utekla od “tragača” u poteri, ali će ga vrlo uskoro pronaći, jer Ivan Nedić, je šuter opasan i veoma kvalitetan, uz snagu i borbenost Radeta Stojanovića, a to je sasvim dovoljno za karakter dobre ekipe.

Dijamatna žuta podmornica, koja je trijumfovala 37:30, dobila je još jednog sjajnog i prekaljenog borca, fana košarke i čoveka, koji iako je u sedmoj deceniji života, igra kao dečak koji tek počinje svoju karijeru.Gospodin Joza, ili kako potpisnik ovih redova, sebi daje pravo da ga od milošte nazove “Jozalinda” sa par lucidnih poteza, doprineo je da popularna “Biznisica” u novoj sezoni dobije još malo na kvalitetu.

Naročito kada se sledeće nedelje u kolce ubace i “Upravitelji” silno pojačani još jednom legendom, Acom Džabarom, biće ludo i nezaboravno…

A već u nedelju očekuje nas veliki derbi. šampion NIS, koji danas nije imao problema u duelu sa biserno belim “Mlekarima” 68:18, ukrstiće koplja sa “Upraviteljima” grada Zrenjanina, koji imaju jaku želju da upravljaju i Biznis košarkaškom ligom.

Da li će im se plan ostvariti, znaće se već nakon derbija, u kojem će zasigurno sve prštati od dobre košarke…

Na kraju ovog prvog nedeljnog pisanija, moderno je da se sada piše blog, greh bi bio ne spomenuti najstarijeg u sportskoj dinastiji Majstorovića, Dmitra, koji kao predsednik stonoteniskog kluba “Banat” sazreva kao strateg na klupi košarkaškog giganta, ekipe “Menjačnice SPIN” i mudrog i emotivnog hroničara Ivana Lekavičijusa, koji ni jedno slovo ne prepušta slučajnom nadahnuću i uvek dobro zna. šta je pisac hteo da kaže…

Kolce se zavrtelo, ajmo, dragi košarkaši, svi u njega….Pa kud nas voda odnese…A Begej je tu, u blizini i tiho teče….!!!

Što bi legendarni košarkaški matorac Zdravko Šešlija, nervozan, ali pravičan rekao, “Ajmo sine, supica se ladi…”

Pročitajte još

IMG_20200306_200155

PORAZ KOŠARKAŠA PROLETERA U ZEMUNU

Zemun Proleter 87 : 69 ( 19:19, 18:18, 31:22, 19:10 ) Očajno drugo poluvreme, po ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>