16. 04. 2021.
Home / Rukomet / POBEDA PROLETERA U SLAVU RUKOMETA…!!!
IMG_20191016_193151_BURST1

POBEDA PROLETERA U SLAVU RUKOMETA…!!!

Proleter – Dinamo 25 : 22 ( 12 : 9 )

Prvi od dva derbija Banata, u samo tri dana razmaka, rukometaši Proletera, stoički, muški i srcem dobili su večeras u solidno popunjenoj Kristalnoj lepotici u Zrenjaninu, u duelu sa favorizovanim protivnikom, sjajne evro reputacije, Dinamom iz Pančeva.

“Spajdermen” na golu, kapiten Marko Gaćinović, sa dvocifrenim brojem odbarana, skinutim penalom kad je najviše trebalo, bio je motorna snaga i pokretač svoje ekipe, koju je sa 8 preciznih projektila do pobede gurao Momir Rnić, a švajcarski precizno povezivao sve linije Uroš Elezović.

Ogrešili bismo se puno, da ne spomenemo ime budućeg doktora medicine, Aleksu Gaćinovića, koji je baš kao i doktor rukometa Elezovi, četiri puta zatresao mrežu Pančevaca, a mlađani Nenad Stepa Todorov, iako bez golgeterskog učinka i šuta na gol, manirom iskusnog strongmena, odradio sve poslove u odbrani, uz hiruški preciznu asistenciju pivota Dušana Ilijina, koji je stigao i da postigne dva gola, koliko su postigli i Nebojša Kanižaj i Luka Radović.Vihorno krilo David Pešić tri puta se upisao u listu strelaca.

U ekipi Dinama najefikasniji je bio desnokrilni rukometaš Miloš Kostadinović sa 5 golova, pogodak manje ubeležio je prošle godine rukometaš Mačve iz Bogatića, Nikola Jezdimirović, a po 2 gola postigli su Veljko Milošević, Uroš Pavlović, Darko Milenković, Miloš Barudžić i Uroš Mitrović.U ekipi Dinama u strelce su se upisali i Miljan Bunjevčević, Ivan Dimitrijević i Milan Golubović.

Rukometaše Proletera već za tri dana, u subotu 19. oktobra, očekuje novi derbi Banata, u Kikindi, starom i uvek neugodnom rivalu.

Pročitajte još

hercegovina-1024x682

Hercegovina se vraća na pobednički kolosek

Nakon prinudne pauze i odložene utakmice 12. kola protiv ekipe Dolova Hercegovina je uspela da ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>