08. 06. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Promocija romana “Deca zla” autora Miodraga Majića u Zrenjaninu
Deca Zla - Miodrag Majić - Potpisivanje (15)

Promocija romana “Deca zla” autora Miodraga Majića u Zrenjaninu

Triler autora Miodraga Majića “Deca zla” spada u romane koji su u 2019. godini izazvali naročitu pažnju javnosti. Obavijen misterijom i iznenađujućim razvojem situacije, ovaj roman neprestano drži pažnju čitaoca, tražeći od njega da bude “svedok” svake napisane reči. Maestralnim dijalozima, autor je ostavio naročiti pečat, inspirišući čitaoca da se duboko preispita.

Promocija romana “Deca zla” Miodraga Majića biće održana 11.10.2019. u 19h u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” (velika sala u potkrovlju).

Autor će tom prilikom potpisivati knjige koje će moći da se kupe na samoj promociji.

O romanu će govoriti:
– Miodrag Majić, autor
– Miloš Vojnović, dramski umetnik
– Bojana Latinović, novinar
– Jelena Đorđević Perc, urednik kulturnih programa Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”

Ulaz je slobodan.
Na promociji u Zrenjaninu, autor će otkriti intrigantne detalje koji su pratili pisanje romana, ali i stvarne događaje koji su inspirisali nastanak „Dece zla“.

O ROMANU I AUTORU
U središtu romana “Deca zla” nalazi se dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je reč o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike. Kako pronaći krivca u svetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla? Nikola Bobić, beogradski advokat, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvek promeniti. Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade – čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.
Autor romana Deca zla je Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Predsednik je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com), u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

Pročitajte još

koncert filharmonije 10. 6. 2023.

Koncert Zrenjaninske filharmonije – Kulturni centar Zrenjanina – subota, 10. jun

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE Nastup filharmonije sa učenicima muzičke škole, izvođenje Betovenove 5. simfonije… – Kulturni ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>