29. 11. 2020.
Home / Ostali sportovi / Trijumf kenijskih trkača na 4. Zrenjaninskom polumaratonu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trijumf kenijskih trkača na 4. Zrenjaninskom polumaratonu

Četvoro tamnoputih trkača iz Kenije pojavilo se juče na startu 4. Zrenjaninskog polumaratona i odmah nagovestilo ko će biti favorit u trci za koju se juče prijavilo više od 800 učesnika. Ubedljivo su trijumfovali u muškoj konkurenciji Kipkurzu Sakong i Kipkorir Bivoj, treći je bio Đuro Borbelj iz Novog Sada, a odmah za njima stigle su i dve Kenijke, Kemisto Matebo i Nundu Mbata, koje su tako, osim prva dva mesta u ženskoj, zauzele – četvrto i peto mesto u generalnom plasmanu! Treća je, u konkurenciji polumaratonki, bila Slađana Stamenković iz Pančeva. Sakong i Bivoj gotovo celu stazu pretrčali su zajedno, ostavivši protivnike daleko za sobom, da bi na kraju pobednik bio dve sekunde brži, u vremenu 1:04:58. Pobednica Matebo pretrčala je stazu u vremenu 1:14:43.

Trku je proglasio otvorenom i učesnike pozdravio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura. U ime grada Zrenjanina, gradonačelnika Čedomira Janjića i u svoje lično ime poželeo je dobrodošlicu svim trkačima i uspeh na stazi, a potom im se pridružio i uspešno istrčao trku zadovoljstva, u dužini od 7 kilometara. Na stazi je bio i Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu AP Vojvodine.

Oko polovine učesnika 4. Zrenjaninskog polumaratona oprobalo se upravo na toj trasi, a najbolje rezultate zabeležili su Kristijan Stošić (Beograd), Filip Milanović (Beograd) i Bojan Miljević (Bečej), a u ženskoj konkurenciji Sandra Uzelac (Beograd), Jovana Čanak (Kikinda) i Jelisaveta Jovičić (Gornji Milanovac). Trčala se i štafeta, 3 puta 7 kilometara, uz učešće 27 ekipa, a održane su i trke učenika zrenjaninskih osnovnih škola. Trka je imala humanitarni karakter, jer je 100 dinara od svake kotizacije učesnika uplaćeno u fond akcije “Sportom za bolje sutra”.

Vremenski uslovi bili su lošiji nego prethodnih godina, uz hladno vreme, kišu uoči starta i vetar tokom trke, pa je bilo i dosta odustajanja. Trijumf kenijskih trkača, međutim, dao je posebno svetlo četvrtom polumaratonu, inspirisao mnoge da se oprobaju već naredne godine, a Zrenjanin stavio na mapu događaja ove vrste međunarodnog karaktera. Organizacija trke protekla je u najboljem redu, a potpisali su je članovi Atletsko-rekreativnog kluba “Petrovgrad”, Sportskog saveza grada Zrenjanina i Grada Zrenjanina.

Izvor: http://www.zrenjanin.rs/3-45-45-7510/Trijumf-kenijskih-trkaca-na-4–Zrenjaninskom-polumaratonu

 

Pročitajte još

unnamed

Trkačke vesti uz jutarnju kafu

Ultramaratonsko trčanje, dobrodošli u svet u kom žene prestižu muškarce. Ultratrkačice su brže od ultratrkača ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>