09. 12. 2022.
Home / Košarka / KOŠARKAŠI PROLETERA PROTUTNJALI PORED ČAČANSKE DIZELKE…
IMG_20191005_183036

KOŠARKAŠI PROLETERA PROTUTNJALI PORED ČAČANSKE DIZELKE…

Proleter – Železničar 88 : 73 ( 31:16, 20:15, 19:15, 18:27 )

Brzom prugom na otvaranju meča i nove košarkaške sezone u gradu na obalama Begeja, košarkaši Proletera već u prvom periodu rešili su pitanje konačnog pobednika utakmice i protiv simpatično borbenih gostiju iz Čačka, na “rutinu” odradili posao do kraja.

Tek u poslednjoj četvrtini, na vrhuncu opuštenosti domaćih košarkaša, Železničari su uhvatili damfa i taj period igre rešili u svoju korist, ali sve u svemu, utisak je do pobede u Zrenjaninu ne bi uspeli ni da su japanski brzi voz “šikanza”, a ne obična dizelka iz Čačka.

Najefikasniji u redovima Proletera bio je Milan Munižaba sa 23 ubačena poena, 4 trojke i indeksom 21, visoki Vladimir Kovačević, postigao je 13, Miljan Rakić sa najboljim indeksnim učinkom 22, poen manje uz 6 asistencija i 4 skoka, dok su najbolji skakači bili kapiten Petar Lambić i Nikola Orlić sa po 8, uz 11 poena koliko je ubacio Orlić.Dvocifren u domaćem timu po broju poena bio je i lucidni Petar Beader, ubacio ih je 10, uz 5 kreativnih asistencija i 2 skoka.

Kod gostiju, utisak je ostavio jedino mlađani Miloje Šušić sa ukupnim indeksom 32, 23 ubačena poena, 7 skokova i 6 asistencija, a dvocifren broj poena postigli su i Srđan Krsmanović 12 i Marko Kovačević 10.

Pročitajte još

Trijumf na 15. Memorijalu Dragiša Šarić

SJAJNI UTISCI SA 15. MEMORIJALA DRAGIŠA ŠARIĆ

Zrenjaninski legendarni košarkaš i najstariji aktivni igrač na Balkanu, Aleksandar Stevanov, poznat po nadimku Aca ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>